Vegetarai

Sveikas gyvenimo būdas, ligos ir negalavimai, patarimai... Žodžiu diskusijos apie sveikatą.

Vegetarai

Standartinė Beauty 2006-Lie-28 Pen, 1:18 am

Siūlau išsakyti savo nuomones apie vegetarus .... :) Taigi, koks Jūsų požiūris į juos? :) Ir kiek laiko išvertumėte be skaniu šašlykų, cepelinų, čeburekų, sultingų mėsos kepsnių, guliašo ... :lol: - be mėsos? :D Beje, gal turime vegetaru? :D
Paskutinį kartą redagavo Beauty 2007-Rgp-27 Pir, 8:00 am. Iš viso redaguota 1 kartą.
Vartotojo avataras
Beauty
Pasiaukojęs forumui

Standartinė Woman 2006-Lie-28 Pen, 5:10 am

Mano tevas nuo 12 metu vegetaras, gal todel as ir pati neesu didele mesos megeja, dievinu tik vistiena. mielai buciau vegetare, bet turiu saviski, kuris be mesos mirtu, o butu kazkaip keista nevalgyt mesos ir ruosti kasdien vakariene is mesos.
Vartotojo avataras
Woman
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė kik 2006-Lie-28 Pen, 8:54 am

Be mėsos galėčiau ištvert ilgai, o be to mėsą reikia valgyti skaikingai - nereikia iš vis jos nevalgyti, bet reikia ją ir valgyti aišku ją reikia ne vieną valgyti pvz.: su penkių rūšių daržovėmis tada mėsa gaunasi prieskonis, ojuk mėsa ir turi būti prieskonis. (Jei kazdien valgai mėsą arba labai dažnai ant veido dažnai gali būti, kad atsiras spuogučiai [čia tie spuogučiai suaugusiems turiu omenyje, o ne paaugiams kuriems tai ar taip ar taip būna.])
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik
Padedantis forumietis :] Admin
Padedantis forumietis :] Admin

Standartinė <Darkness> 2006-Lie-28 Pen, 11:23 am

Nieko prieš neturiu ir tokius toleruoju žmonęs.Ne viena teko sutikt tokį.Pats tai nesu...Kaip įpratau,taip ir negalėčiau be mėsos...Na galbūt sugebėčiau ilgai išbūt be mėsos,bet tada reiktų man valgyt tik mėgiamus,skanius vaisius visą laiką. :)
Vartotojo avataras
<Darkness>
Tamsos Demonas
Tamsos Demonas

Standartinė ~Tainted Soul~ 2006-Lie-28 Pen, 1:17 pm

Na man poreikio mesai is vis nera :) laisvai manau galeciau jos atsisakyti, esu bandziusi, bet keista labai kai visi seimoje valgo o tu ne, jai tik noreciau galeciau manau tapti, seip ir noreciau. nes KARTAIS valgamnt mesa pasidaro slykstu :)
All aboard
Hit the road
All the bullshit
Can't be ignored...
Vartotojo avataras
~Tainted Soul~
Foto kepėja

Standartinė Hoda 2006-Lie-29 Šeš, 9:32 pm

Galėčiau išgyventi be mėsos, jei namie dar ko nors būtų. :) Mano šeima yra tikri mėsėdžiai. Fe..
...jei sugebėsi man įrodyt, jog aš klystu, žemai Tau nusilenksiu ir pripažinsiu Tavo tiesą...
Vartotojo avataras
Hoda
Senbuvis(-ė)
Senbuvis(-ė)

Standartinė kristė. 2006-Lie-29 Šeš, 9:33 pm

Man reik konors mesisko, nes kitaip jauciuos normalei nepavalgius :roll:
Vartotojo avataras
kristė.
Ištikimasis(-oji) forumietis(-ė)

Standartinė Kapucine 2006-Lie-29 Šeš, 9:33 pm

nesvarbu man ar zmogus vegetaras ar ne:) bet pati be mesos negaleciau:)
Sorry to confuse you, but all that you know is wrong.
Vartotojo avataras
Kapucine
Moderatorių taryba

Standartinė Dievas. 2006-Lie-29 Šeš, 11:10 pm

Mažakraujystę turiu ir mėsą valgydama. Tie, kurie visiškai jos atsisako, kenkia organizmui, nes negauna visų būtinų vitaminų ir mineralų. Šiaip nesu karvė, todėl vien žolės neėdu. Žuvies ir vištienos atsisakyt tikrai negalėčiau. Prieš vegetarus neturiu nieko prieš, kol jie, man valgant mėsą, nepradeda aiškint, kaip žiauriai buvo nužudytas gyvūnas. Apetitą sugadina ne nužudymo mintis, o vegetaro įkyrumas ir zyzimas.
Vartotojo avataras
Dievas.
Keisčiausia forumietė
Keisčiausia forumietė

Standartinė Wysayp~Nesweyka 2006-Rgs-22 Pen, 5:35 pm

Idomu, idomu :)
O stai kokie yra vegetaru tipai:
Veganai - naudoja tik augalinės kilmės maistą (javus, pupeles, sakniavaisius, darzoves, vaisius, uogas). Vengiama visų gaminių, pagamintų naudojant gyvulinės kilmės produktus (pvz., apavo ir rūbų is odos, kailių smiley
Frugivorai - tai veganai, leidziantys augalams pereiti visus augimo ciklus ir valgantys tik augalų derlių: vaisius, uogas, grūdus, riesutus, darzoves.
Frutarai - naudoja tik vaisius.
Ovo-lakto vegetarai - į savo vegetariska dietą įtraukia pieno produktus (lot. lac - pienas) ir kiausinius (lot. ovum - kiausinis).
Lakto vegetarai - įtraukia tik pieno produktus.
Ovo vegetarai - naudoja kiausinius.
Pusiau vegetarai (zuvų vegetarai) - valgo visus augalinius produktus ir zuvį bei jūros gėrybes.
Mąstau apie tai, kaip viskas buvo prarasta.
Vartotojo avataras
Wysayp~Nesweyka
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė High Voltage 2006-Spa-01 Sek, 7:34 pm

Neigiamas mano požiūris į juos. Nevalgydami mėsos, jie negauna geležies.
Gyvenimas brangiausia, ką turime. Bet dažnai elgiamės taip, lyg būtų kažkas brangesnio. [Antuanas de Sent Egziuperi]
Vartotojo avataras
High Voltage
Forumo siela
Forumo siela

Standartinė bytute 2006-Spa-04 Tre, 12:40 pm

Zmogus yra mesedis padaras :) musu prigimtis yra mesytes valgymas, ir man visai patinka.. ir seip mesa reikia valgti del tu visu baltymu ir kitokiu daikciuku, labai nekenciu kai tevai vegetarai mazus vaikus vercia buti vegetarais,, juk jos reikia auganciam organizmui.. ir seip man juokingai skamba kai sako as nevalgau mesos nes man gaila gyvuniuku ir nesioja odinius batus ir tikrus kailinius, ir naudoja daug kitu gyvunines kilmes daikciuku..
Vartotojo avataras
bytute
Forumo siela
Forumo siela

Standartinė AuToMaTiCa 2006-Spa-10 Ant, 1:51 pm

norechiaw booti wegetare. Rimtj. Nej jie tokie slabakaj, kokiajs juos kai kas lajko, nej ka....bet negalechiaw, pvz, gywent be picos su piewagrybiajs ir KUMPIU :D
Vartotojo avataras
AuToMaTiCa
Labiausiai pašėlęs forumietis

Standartinė Dievas. 2006-Spa-10 Ant, 4:14 pm

Arabella rašė:norechiaw booti wegetare. Rimtj. Nej jie tokie slabakaj, kokiajs juos kai kas lajko, nej ka....

Ir hemoglobinui kritus, tabletes (geležį), nuo kurių kiekvieną rytą atsakančiai pykina, gert norėtum?
Pavasario naktimis mėgstu pagulėt ant geležinkelio bėgių. Žiūrių į skylėtą dangų... Ir mano kelnės skylėtos... Koks ryšys tarp žmogaus ir dangaus!
Bet štai ateina traukinys, ir aš traukiuos į šalį.
Užtat ir negerbiu savęs. Kitas nepasitrauktų.
Tokiems šiandien – dangus.
Vartotojo avataras
Dievas.
Keisčiausia forumietė
Keisčiausia forumietė

Standartinė Lex 2006-Spa-12 Ket, 7:42 pm

Labai neteisybės perksičiau čia. Aš pavyzdžiui vegetaras, nes mažas būdamas persirgau sunkia virškinamojo trakto infekcija ir nuo to laiko net mažas būdamas nevalgiau ir nevalgau mėsos. O dabar, jei ir valgau tai tik kalakutieną ir (laaaabai retai) vištieną, bet tai būna kelis kartus per metus. Šiaip buvo tarpas, kai valgiau mėsą ir labiau, bet tada ir taip mažakraujyste sirgdavau (gal dėl to, kad krūvis sportavimo buvo didelis), bet db ir taip jau jos nevalgau. O pakeičiu valgydamas sojos "mėsą", kiekvieną rytą valgau košes su pienu (pieno produktus toleruoju), per pietus valgau makaronus ar pan, po to sojų produktus ar pan, vakare jau dažniausiai nevalgau. Be to per dieną išgeriu labai daug arbatos (ta prasme žalios). Čia šiaip nėra mano kasdieninis valgymo meniu, nes būna ir čipsų užkremtu ir picą suvalgau (be mėsos)

Ir dar noriu pasakyti, kad nesąmonė, kad geriant geležį ryte pykina, nes prieš kelis metus, kai gerdavau, tai nei pykindavo, nei ką, aišku, jei tau gastritas ar geri ant tuščio skrandžio, bet kai dabar yra tablečių, kurios suyra tik žarnyne, tai čia nesąmonė.

Šiaip manau, kad žmogus turėtų valgyti, tai kas jam yra skanu, svarbu nepersivalgyti ir skaniai pavalgyti, nes mokslo įrodyta, kad skanus maistas - sveika :)
Lex
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Kitas

Grįžti į Sveikata

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių