Vegetarai

Sveikas gyvenimo būdas, ligos ir negalavimai, patarimai... Žodžiu diskusijos apie sveikatą.

Standartinė Gold Man 2006-Lap-13 Pir, 1:14 am

Vegetarizmas, tai žmogaus pasirinkimas. Man dabar 31m. (ūgis 183 cm., svoris 88 kg., kraujo grupė 4 AB), nuo 13 m. mėsos ir žuvies nevalgau. Tai buvo mano pasirinkimas. Tėvai nepritarė, bet aš tiesiog nevalgiau. Absoliučiai jokių "lomkių" nebuvo, visai nesinori man tos mėsos :D . Esu sveikas, aišku vartoju labai gerus natūralius maisto papildus, kurie pasisavina beveik 100%, o ne sintetinius(nors ir pačius brangiausius iš vaistines), kurie tik max 17% pasisavina.
Žmona bandė irgi atsisakyt mėsos, bet jos organizmas kitoks ir iškart sveikatai ir kraujui atsiliepė, tad nereiktu savęs prievartauti. O vaikai patys pasirinks, kai užaugs, ar valgyt ar ne, dabar jiems 3,5 ir 1,5 m. ir mėsa valgo. :)
Vartotojo avataras
Gold Man
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Standartinė kik 2006-Lap-13 Pir, 3:30 pm

Gold Man rašė:Vegetarizmas, tai žmogaus pasirinkimas. Man dabar 31m. (ūgis 183 cm., svoris 88 kg., kraujo grupė 4 AB), nuo 13 m. mėsos ir žuvies nevalgau. Tai buvo mano pasirinkimas. Tėvai nepritarė, bet aš tiesiog nevalgiau. Absoliučiai jokių "lomkių" nebuvo, visai nesinori man tos mėsos :D . Esu sveikas, aišku vartoju labai gerus natūralius maisto papildus, kurie pasisavina beveik 100%, o ne sintetinius(nors ir pačius brangiausius iš vaistines), kurie tik max 17% pasisavina.
Žmona bandė irgi atsisakyt mėsos, bet jos organizmas kitoks ir iškart sveikatai ir kraujui atsiliepė, tad nereiktu savęs prievartauti. O vaikai patys pasirinks, kai užaugs, ar valgyt ar ne, dabar jiems 3,5 ir 1,5 m. ir mėsa valgo. :)

Įvairiai būna. Vieniems netinka mėsa, tiesiog negali valgyti, nes ar tai viduriuoja ar dar kasatsitinka... Pirmą kart girdžiu, kad mėsos atsisakius kas galiblogaiatsitikti, na aišku nebent ji valgo tą mėsą kasdien ir dėl to ji labai pripratus ir tikrai negalima staigiai ant to pereiti... Be to per daug mėsos valgant tai įtakoja ar tai spuogus ar tai veido riebalumą ar tai abu kartu, jau dabar net nepamenu...
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik
Padedantis forumietis :] Admin

Standartinė mistrale 2006-Lap-13 Pir, 4:14 pm

kik,nesu daktare,bet manau,kad organizmas,kai ilgalaika vartojam mesa,pripranta prie jos,gauna is jos vertingu medziagu ir kuriu ne kuriu (galbut) vitaminu. Ir tarkim staiga nutraukus vartoti mesa, organizmas staiga gali patirti iki siolsu mesa gautu medziagu stygiu arba bada... Na,nezinau tiksliai,bet as taip manau...
As jau nebeadministratore!

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
mistrale
Administratorė
Administratorė

Standartinė Gold Man 2006-Lap-13 Pir, 4:31 pm

Na, mano nuomone, vegetarizmas turi ateiti natūraliai. Jei tau labai norisi valgyti mėsą, o tu save užgniauži, tai anksčiau ar vėliau vis vien pratruksi. :)
Vartotojo avataras
Gold Man
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Standartinė kik 2006-Lap-13 Pir, 11:16 pm

mistrale rašė:kik,nesu daktare,bet manau,kad organizmas,kai ilgalaika vartojam mesa,pripranta prie jos,gauna is jos vertingu medziagu ir kuriu ne kuriu (galbut) vitaminu. Ir tarkim staiga nutraukus vartoti mesa, organizmas staiga gali patirti iki siolsu mesa gautu medziagu stygiu arba bada... Na,nezinau tiksliai,bet as taip manau...

ne tai, kad badę, bet papraščiausiai organizmas labai pripratęs prie mėsos ir tiesiog kitko jau nebenori, nes jis tai prisitaikė. Vat kai prisitaiko prie tokių dalykų tai sunku ir mažiau mėsą valgyt, o labai sunku iš vis atsisakyti. Čia kaip koki vos ne narkotikai (cigaretės).., Pripranti ir manžiau kenkia, o atsisakyt norint jau turi labai alint organizmą...
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik

Re: Vegetarai

Standartinė Cassiopeia 2007-Rgp-16 Ket, 5:07 pm

Nevalgau mėsos jau 3 metus (man 15) dėl gyvūnų. Jaučiuosi puikiai, mėsos nei kiek nesinori, kai žinau, koks gyvūnų gyvenimas ir mirtis dėl jos. ;]
Vartotojo avataras
Cassiopeia
Forumo siela
Forumo siela

Standartinė depres@nte 2007-Rgp-16 Ket, 5:13 pm

Na man nesinori mėsos atsisakyti, be to mama įsikalusi į galvą, kad tik iš mėsos energijos gauni :roll:
Vartotojo avataras
depres@nte
Ištikimasis(-oji) forumietis(-ė)

Standartinė Cassiopeia 2007-Rgp-17 Pen, 10:13 pm

Energija - kalorijos. O pvz sūris, riešutai irgi labai kaloringi ;]
Vartotojo avataras
Cassiopeia
Forumo siela
Forumo siela

Ankstesnis

Grįžti į Sveikata