Šizofrenija

Sveikas gyvenimo būdas, ligos ir negalavimai, patarimai... Žodžiu diskusijos apie sveikatą.

Šizofrenija

Standartinė Maris 2006-Spa-21 Šeš, 7:07 pm

Gal kas galetu papasakot daugiau, kas asmeniskai yra susidures su serganciu zmogum? Kuo tai pasireiskia, kokie skiriamieji pozymiai?
Si vis amari, ama (Seneca) – Jei nori, kad tave mylėtų.......pats mylėk
Vartotojo avataras
Maris
Forumo rėmėja(-as)

Standartinė <Darkness> 2006-Spa-30 Pir, 8:43 pm

Šizofrenija (lot. schizophrenia, iš gr. schisis –skilimas, phrenos – dvasia, protas) – tai lėtinė psichikos liga, kuri pažeidžia jausmų, mąstymo, suvokimo bei valios sferas. Šiuo sutrikimu pasaulyje serga apie 1% žmonių.

Daugiau apie šia liga gali sužinoti: http://www.sveikas.lt/ligos_placiau2.as ... 2=&linkID=

Man pačiam nėra teke su tuo susidurti.
Vartotojo avataras
<Darkness>
Tamsos Demonas
Tamsos Demonas

Re: Šizofrenija

Standartinė Cassiopeia 2007-Rgp-16 Ket, 5:09 pm

Haha, man simptomai atitinka :lol:
Vartotojo avataras
Cassiopeia
Forumo siela
Forumo siela

Standartinė kik 2007-Rgp-16 Ket, 5:39 pm

Deja esu susidūręs ir su labai sunkiais ligoniais...
Ką galiu pasakyt tai tik tiek, kad niekam nelinkiu su jais susidurti. Jų vieta visą gyvenimą ligoninėse ir ne kitur!
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik
Padedantis forumietis :] Admin

Standartinė Cassiopeia 2007-Rgp-17 Pen, 10:13 pm

O kodėl, Kik? Jie pavojingi ar kaip?
Vartotojo avataras
Cassiopeia
Forumo siela
Forumo siela

Standartinė kik 2007-Rgp-17 Pen, 10:19 pm

Gali būti ir pavojingi. O šiaip tai kaip Tu įsivaizduoji išprotėjusį žmogų tai vat jie toki ir yra.
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik

Standartinė scratchcat 2008-Lie-25 Pen, 6:16 pm

kik rašė:Gali būti ir pavojingi. O šiaip tai kaip Tu įsivaizduoji išprotėjusį žmogų tai vat jie toki ir yra.

Manau, visi šiek tiek esam išprotėję. Pasauly 1% sergančių šia liga, bet tą patį procentą galėtume rasti kiekviename iš mūsų.
Prisidegant cigaretę negalvok apie savo sveikatą. Už kampo laukiantys banditai ją gali pabloginti labiau.
Don't worry if i am just a little girl.
Vartotojo avataras
scratchcat
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė kik 2008-Lie-26 Šeš, 1:11 am

scratchcat rašė:Manau, visi šiek tiek esam išprotėję. Pasauly 1% sergančių šia liga, bet tą patį procentą galėtume rasti kiekviename iš mūsų.

Tikrai ne. Nesusidūrusi su tuo nekalbėk. Ar Tu supranti, kad dėl tos ligos pasikeičia smegenų cheminės reakcijos... Nebent nori pasakyti, kad pradedi daryti nesąmones kurių nebūna (tarkim pradedi varyt ant geriausių draugių, vagi pinigus, išmeti naujus daiktus, tau pradeda vaidentis ir t.t. Jei tau tai pasireiškia nu tai ką aš žinau... O jei tik vieną kart ir tik vienas dalykas iš tų galimų tai ne ligos simptomas, o tiesiog užsispyrimas ar tai lengvabūdiškumas ar dar kas nors). Tas 1 % tik gali būti keistumas gali būti dėl subjektyvumo.
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik

Standartinė scratchcat 2008-Lie-26 Šeš, 6:33 am

Subjektyvumo niekada nelaikiau keistumu. Toliau tingiu veltis į diskusiją, vistiek nesupratai, ką norėjau pasakyti.

kik rašė:tarkim pradedi varyt ant geriausių draugių, vagi pinigus, išmeti naujus daiktus, tau pradeda vaidentis ir t.t.

Čia išvis absurdo riba.
Prisidegant cigaretę negalvok apie savo sveikatą. Už kampo laukiantys banditai ją gali pabloginti labiau.
Vartotojo avataras
scratchcat
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė kik 2008-Lie-26 Šeš, 3:51 pm

scratchcat rašė:Subjektyvumo niekada nelaikiau keistumu. Toliau tingiu veltis į diskusiją, vistiek nesupratai, ką norėjau pasakyti.

Matosi nusistatymas.

scratchcat rašė:Čia išvis absurdo riba.

Ne absurdas, ar buvus psichiatrinėje? Ar tavo tėvas ar motina psichinis ligonis? O mano mama psichiatrinėje nuolat lankosi... Man įdomu kaip Tu taip gali šnekėti. Dar pasakyk, kad aš tai meluoju tai išvis nukrisiu nuo kėdės. Pasiskaityk ką aš esu rašęs...

P.S. Nesuprantu kaip Tu tokias temas užkabini kur aš su tuo tiesiogiai susijęs...
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik

Standartinė Kind_of_Animal 2008-Lie-26 Šeš, 9:24 pm

Pritariu Kik, kraupi liga, neišpasakytai sunku sergančiajam, dar sunkiau - artimiesiems. Liga nepagydoma, geriausiu atveju, apmarinama.
Būtum padaras kaip padaras, nieko nedaryčiau. O dabar? Štai ir turėk savo, kęsk nakties šaltį ir aklą tamsą, pasprink savo pykčiu ir ciniškumu, neapykanta viskam! Gimei kaip visi, o tapai nenormalus. Negali būti pilkos avinų bandos dalimi tai ir vaikščiok čia kaip žydas, bedievi padare, pro prakeiktas šio miesto purvinas gatves, lyg prakeiktais vokiečių klestėjimo laikais! Ir atsimink, niekas nėra tikra, realybė - šiandiena, o ateitis - iliuzija. O dabar dink! Amen!
Ir aš išėjau...
Vartotojo avataras
Kind_of_Animal
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė scratchcat 2008-Rgp-05 Ant, 6:19 pm

kik rašė:
scratchcat rašė:Subjektyvumo niekada nelaikiau keistumu. Toliau tingiu veltis į diskusiją, vistiek nesupratai, ką norėjau pasakyti.

Matosi nusistatymas.

scratchcat rašė:Čia išvis absurdo riba.

Ne absurdas, ar buvus psichiatrinėje? Ar tavo tėvas ar motina psichinis ligonis? O mano mama psichiatrinėje nuolat lankosi... Man įdomu kaip Tu taip gali šnekėti. Dar pasakyk, kad aš tai meluoju tai išvis nukrisiu nuo kėdės. Pasiskaityk ką aš esu rašęs...

P.S. Nesuprantu kaip Tu tokias temas užkabini kur aš su tuo tiesiogiai susijęs...

Jezou, kik, per giliai paėmei į širdį. Aš tau sakiau, kad ne tai norėjau pasakyti. Tu kalbi apie vieną, aš - apie kitą. Nekapstyk taip giliai.
Vartotojo avataras
scratchcat
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė kik 2008-Rgp-05 Ant, 6:57 pm

scratchcat, :mrgreen: smagiai čia mes susikalbam...
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik

Standartinė scratchcat 2008-Rgp-05 Ant, 7:25 pm

kik rašė:scratchcat, :mrgreen: smagiai čia mes susikalbam...

Žiauriai :roll:
Vartotojo avataras
scratchcat
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė Irmida 2008-Rgp-31 Sek, 11:14 am

Šizofrenija baisi liga. Kai savyje užsiaugini Demoną ir Jis neleidžia blaiviai mąstyt, kai kūnas tampa Jo nuosavybe, o Jis tampa sveiku protu ir nuovoka, bet iš Tavęs atima viską, tuomet sergi Šizofrenija. Kai Jis žudo Tave, bet be Jo negali gyvent, tuomet sergi Šizofrenija.
Irmida
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Grįžti į Sveikata

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių