Senos nuotraukos ir jų restauravimas

Senos nuotraukos ir jų restauravimas

Standartinė klaustrofobas 2008-Bal-15 Ant, 3:16 pm

sveiki visi
ka tik registravausi. siaip nebuciau, nes nelabai kalbus esu. bet turiu viena labai man rupinti klausima, o niekur, jokiame forume nieko net panasaus neradau. ka gi, klausimas toks:
kodel niekas nieko nekalba apie senas nuotraukas? visada maniau, kad visi zmones, su tikrai mazom isimtim, turi senoviniu gimines nuotrauku, vestuviniu, isleistuviu, mokykliniu, is darzelio laiku, kudikystes laiku ir panasiu. man sunku patiketi, kad visi laiko ir laike jas idealiomis salygomis ir nei viena is ju nebuvo niekaip apgadinta, ar isblukus. kad niekas nesusimasto apie ju restauravima. as tokiu nuotrauku turiu tikrai daug. kai kurias labai noreciau restauruoti, nes man labai gaila ziureti kaip vaizdai jose vis labiau nyksta.
mane domina ar niekas nemegino savo nuotrauku kur nors restauruoti ir ar likote patenkinti rezultatu? mane domina tokios paslaugos internetu.
ka gi, aciu uz demesi. ir dar labiau dekingas busiu uz nuomones.”
klaustrofobas
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Re: senos nuotraukos ir ju restauravimas

Standartinė kik 2008-Bal-15 Ant, 3:57 pm

Sveikas,
Tikriausiai todėl, kad niekas nesugalvojo to prašyti internete, o ne foto atelje.
Na matai restauravimas yra daug laiko užimantis dalykas ir todėl nemažai kainuojantis.
Pats nuskenavimas nuotraukų (pavertimas į skaitmeninį formatą) nėra brangus dalykas, nors tai geriausia atlikti namuose turint skenerį (~ 600 Lt, toks skeneris ir daugiau dpi ir skaidres ima ir dar greitai skenuoja, nes su pigiais galima užsiknist belaukiant kai uždedi didelė dpi) ir tada pačiam susiskenuoti viską, arba nueiti pas pažįstamą kuris turi tokį skenerį. O tada jei nori gali bandyt mokytis dirbti su kokiomis nors grafikos programomis (pvz.: Gimp) ir su jomis restauruoti. Aišku geriausias sprendimas paprastiems žmonėms, kad tai atliktų profesionalai arba patyrę mėgėjai.
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik
Padedantis forumietis :] Admin

Standartinė klaustrofobas 2008-Bal-17 Ket, 2:51 pm

aciu uz atsakyma
jau radau toki tinklapi "visos fotodizaino paslaugos" vadinasi. jie ten atlieka restauravimo darbus ir kitokius darbus irgi. nezinau ar jei ideciau nuoroda ji nebutu traktuojama kaip reklama? kam idomu, parasykit, duosiu nuoroda. arba galima ir per google rasti.
klaustrofobas
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Standartinė kik 2008-Bal-18 Pen, 8:50 pm

Tai nebus traktuojama kaip reklama ;)
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik

Standartinė klaustrofobas 2008-Bal-19 Šeš, 8:12 am

taigi, kam idomu http://fotodizainas.projektas.lt/ jie ten ne tik restauravimo paslaugas atlieka
klaustrofobas
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Grįžti į Fotografija

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių