Nesibaigianti technologinė revoliucija pateikia įdomių staigmenų – vieno Amerikos miestelio mokyklos valgykloje vaikai maistą perka ne mokėdami grynaisiais pinigais ir ne atsiskaitydami banko kortele.
Dabar jie tai gali padaryti savo pirštais, tiksliau – pirštų atspaudais, praneša „Associated Press".
Romos miesto (Džordžijos valstija) mokykla įdiegė naują sistemą, leidžiančią vaikams už maistą valgykloje sumokėti nuskaitant jų pirštų atspaudus. Taip prisijungiama prie moksleivio sąskaitos ir iš jos nuskaičiuojami pinigai už perkamus patiekalus.
„Pirštas yra geriau, nes tuomet užtenka tik uždėti savo pirštą, ir nereikia suvesti pin kodo, kuris užmirštamas“, – teigė Adrianna Harris, antros klasės mokinė.
Naujoji sistema sumažino eiles prie maisto, teigia administratoriai. Todėl tikimasi, kad visose miesto mokyklose artimiausią mėnesį ji bus sėkmingai įdiegta.
Tačiau kai kuriems tėvams nepatinka, kad jų vaikų pirštų atspaudai yra nuskaitomi. Baiminamasi dėl sameninės informacijos saugumo.
„Tai gali būti tobulai saugu, tačiau mano dukra yra nepilnametė, ir aš suprantu, kad vaikai iš esmės turi pasirinkimą, ar nuskaityti pirštų atspaudus, ar ne. Bet tai nėra aiškinama mano dukteriai“, – aiškino Halas Storey, kurio duktė lanko 10 klasę.
INFO: Alfa.lt