Meduoline rašė:Na, o aš manau, kad ne vien algas reiktų kelti profesoriams ir mokytojams. O pavyzdžiui, kur paprasti žmonės, kurie į rankas už tikrai sunkų darbą gauna minimalų atlyginimą? Kai kurie net pusės negauna tiek, kiek gauna mokytojai:)

Meduoline rašė:Sveiki
Mūsų valstybėje vyksta nesutarimai tarp valdžios ir mokytojų: mokytojai nepatenkinti savo algomis, reikalauja jas didinti, tačiau kaip žinom valdžia tam nepritaria. Organizuojami mokytojų streikai.
Jūs pritariate šiems dalykams? Ar tikrai reikėtų didinti atlyginimus mokytojams? Jūsų mokykla streikuoja?
Padiskutuokim

Meduoline rašė:Na, taip, taip, sutinku, kad su žiniomis surišta mūsų ateitis, tačiau juk ne visi gali būti mokytojais ir mokintais žmonėmis. Kas tada mus aptarnautų parduotuvėse? Kas kas gamintų maisto produktus?
Paprasti žmonės tiek pat moka už įvairias paslaugas ir jiems pinigėlių lieka dar mažiau.Nesakau, kad mokytojai turi tiek pat gauti kiek ir žmogus dirbantis fiziškai, tačiau dabar žmonės dirbantys įvairiose įmonėse ir pas savininkus baisiai išnaudojami. Už tuos pačius pinigus daro trigubai daugiau nei turėtų ir už tai papildomų pinigų niekas nemoka. Kiekvienas darbas yra reikalingas ir už jį turi būti tinkamai atsilyginta.
Meduoline rašė:Valstybė gali viską, tačiau valdininkams tokie dalykai nelabai rūpi:) Jie gyvena už savo tūkstantines algas ir nesidomi, tais kurie uždirba daug mažiau:)

Meduoline rašė:Na, aš juk ir rašiau, jog mokytojas neturėtų gauti mažiau nei fiziškai dirbantis žmogus. Puiku, kad kasininkės gauna padorius pinigėlius, jų darbo valandos daug ilgesnės nei mokytojų:)
Na, jau ne, nesutinku, kad ne vien namų šeimininkės gamina maistą. O kaip pagaminsi, kokį patiekalą be maisto produktų? Tikrai ne visus juos galima patiems pasigaminti:) Ir tie žmonės, kurie dirba maisto įmonėse ne ką reikalingesni ir vertesni nei mokytojai:)
Plius ;D Vat, čia taip pat tavo nerealus svaičiojimas apie darbo pakeitimą. Noriu ir pakeičiu. Taip nebūna:) Ne taip lengva susirasti kitą darbą, pamatysi
Meduoline rašė:Tikrai žmonės viską gali? ;D Tikrai? ;D Tai, kodėl gi rengiami tie mokytojų streikai? Kodėl klesti korupcija?Jeigu žmonės viską galėtų, seniai algos būtų pakeltos:) Bet vat..
Jau aš ir tu, tikrai vieni mes nieko nepakeistumėm ir nuo mūsų niekas nepriklausytų:)

Meduoline rašė:Na, gerai, o yra koks nors kitas pasirinkimas iš politikų? Iš kur žmonėms žinoti, kuris dabar čia geras, kuris čia dabar blogas? Kiekvienas žmogus su savo interesais. Vienam atrodys, kad Paksas teisingas, kitam kitas politikas:) Taip, kad jei visuomenė galėtų viską, vis vien, nepriimtumėm vieningo sprendimo. Na, gerai, gal ir per drąsiai užrėžiau, jog valdžia gali viską, bet ji tikrai daug įtakingesnė nei visuomenė:) Mums reikia kooperuotis į grupes, kad galėtumėm kažką pasiekti, ir tai nevisada pavyksta.
Jap, jap, nesiginčysiu yra ir gerų, ir blogų žmonių, kurie skatina korupciją. Ne, aš neduočiau gydytojui kyšio, jo pareiga yra gydyti žmones. Tačiau žmonės juos taip įpratino gauti pinigėlių, kad be jų niekas tavęs nežiūrės. Tad, taip išeina, kad jeigu nori, kad būtum sveikas kaip ridikas, turi už tai užmokėt, nori nenori:)

Meduoline rašė:M, čia būsimiems abiturientams?

Meduoline rašė:Na, kodėl gi mes turim lygintis į rusus, amerikiečius ir t.t.? Pirmiausia pasižiūrėkim ir patvarkykim savo daržą, o tada galėsim ir į kažką lygiuotis

Deathly_Angel rašė:Meduoline rašė:M, čia būsimiems abiturientams?
Taip taip

Meduoline rašė:O tu pagalvok, kiek kasininkės rytais tą labą rytą turi kartot žmonių? O kur dar diena, vakaras?Kad tu pasisveikini su keliais žmonėmis, čia jau nepalyginimas
Na, va, reiškias, mokytojai taip pat visus nesklandumus gali greitai išspręsti:) Šiaip, mano nuomone, kartais, kai kurie mokytojai per daug nusileidžia mokiniams. Pvz: mano lietuvių mokytoja, pasako, kada reikia asiskaityti kažkokį darbą. Keli atsiskaito, o kiti tempia, tempia ir ji vis jiems tik primena ir primena, tačiau jokių priemonių nesigriebia. Jiems pro vieną ausį įeina, pro kitą išeina:) Neatsiskaitai laiku - tau priklausantis įvertinimas 1 ir baigtas kriukis. Beeet neee.. va, taip, kai kurie tuo naudojasi, mato, kad mokytoją galima perkalbėt, ji nieko nesakys, taip viskas ir prasideda:) Na, žodžiu, ne į temą aš či byšk ;D
Meduoline rašė:Na, kodėl gi mes turim lygintis į rusus, amerikiečius ir t.t.? Pirmiausia pasižiūrėkim ir patvarkykim savo daržą, o tada galėsim ir į kažką lygiuotis

Meduoline rašė:Uch, tau taip tik atrodo, kad maisto gamyba nėra sunkus dalykas:) Nors, jap, kai kuriems tai patinka:) Arba tarkim, moterys, kurios dirba virėjomis? Jėt, įsivaizduoji, kiek reikia per metus tokių pat patiekalų paruošt?Čia puikiai tinka palyginimas, kai mokytojas tą pačią medžiagą kartoja iš metų į metus
O, žinai su kokiomis traumomis moterys po kiek metų susiduria? Ir čia jau ne tavo balso stygos, o žmogus, kuris tikrai kenčia stiprius raumenų skausmus. Kai po darbo dienos vos įstengi pareiti namo. O kur dar namai, šeima, kuriuos taip pat reikia apeiti? Už mažą algą dar prikiši sveikatą. Tai čia skaitos labai sąžininga? Tikrai yra darbuotojų, kuriems daug blogiau nei mokytojams.
Meduoline rašė:Galiu ir paargumentuot savo atsakymą:) Mane užknisa, kai žmonės, kurie net žinodami savo problemas vis vien į kažką lygiuojasi. Tai, pirmiausia gal reiktų jas išspręsti, o tik tada lygiuotis? Dabar išeina taip, kad lygiuodamiesi ne tik žinom savo problemas, bet jas dar ir kitiem parodom ir verkiam, kaip mums blogai.

Grįžti į Diskusijos apie viską
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių