kik rašė:Kasininkės nesusiduria su vaikų patyčiomis, jiems netenka eiti pas gydytoją dėl balso stygų, o kas antras pacientas dėl balso stygų yra mokytojas! Atsimenu Vokiečių mokytoją - jį pusę klasės bandė išprovokuoti tada jis labai susinervina ir keistus dalykus daro ir visi juokiasi. Aš jau geriau orumą ir balso stygas išsaugosiu negu eisiu dirbti tokį darbą nors man ir 10 000 Lt į rankas mokėtų. Na nebent korepetitoriaus. Va dėl ko tos valandos nublanksta. Ai dar pamiršau, kad reikia kartoti vis tą patį (metai iš metų) nerviniesi, kad vaikai neišmoksta, nors atrodo gerai paaiškinai ir panašiai, o į tai pažiūrėti ramiai sunku. Tik išdėsčiau mano manymu kodėl valandos nėra svarbu ir palyginau kaip pavyzdį su mokytojais.
Nepagalvoji, kad ir kasininkės pavargsta nuo pirkėjų? Kai kiekvienam reikia ir labas rytas, ir laba diena, ir labas vakaras pasakyti (tas pats kartojimas metai iš metų
kik rašė:Todėl, kad žmonės nesistengia išrinkti gerų politikų, nesuprantu kaip žmonės gali balsuoti už tokius kaip Uspaskis, Paksas jie taip atlaidžiai renka, kad :/
O demonstracijos/streikai visam pasaulyje - visi žmonės klysta ir nepastebi spragos, o tą pastebi dalis gyventojų todėl jie išsako savo nuomonę ir tai būna įgyvendinta. O man tada pasakyk ar visi tie žmonės yra geri? Tu sakai neimtum kyšio ir neduotum? Neduodi kyšio gydytojai? Va todėl ir klesti korupcija, kad yra blogų žmonių, o priedo yra išlikęs sovietinis mąstymas, o kada jo atsikratysim nežinia, vien iš muzikos matosi, kad rusiškos melodikos dainas žmonės klauso. Sakai nuo mūsų niekas nepriklausytų?Klysti daug kas taip pamano ir nenueina į rinkimus. Kam čia eit juk ne aš renku, renka dauguma ir pasiremiama vienas lauke ne karys. Dabar taip mūsų daugiabutyje didžioji dalis gyventojų yra gerus sprendimus linkę daryti, o mažoji dalis blogus. Ateina susirinkimas ateina blogieji žmonės (jie visada veržiasi ir daro kažką) plius keletą gerų ir ką ir nieko nenusprendžiam )(Pvz.: seniai namą galėjom apšildyti, daugiau kamerų pastatyti ir t.t.), o kai nueini pas gyventoją kuris nebuvo ir klausi kodėl nebuvai juk pritari šioms mintims - jis atsako vis tiek, kad ir aš nueisiu nieko nepasikeis, nes mat vieną kart buvo jis ir matė, kad „aceit“ jis yra mažuma. O kai va paiimi ir surenki iš gyventojų atskirai sugaudęs (sugaudymas labai daug laiko užtrunka) po vieną parašus pasirodo, kad labai didelė žmonių dalis labai gerus sprendimus daro. Atsimenu pirmininką pakeitėm tik po 10 metų, o reikėjo keisti jau tais pačiais metais. Va kas gaunasi kai žmonės nedalyvauja, va kas gaunasi kai jie į tai dėmesio nekreipia va todėl ŽMONĖS PATYS KALTI už savo esamą situaciją. Ir jie patys prisiverčia save mokėti dvigubai daugiau už šildymą (apšiltinus visą namą žymiai mažiau šilumos išeitų plius nešildant kolidoriaus, o apšiltinus vamzdį dėl kurio šildomas liftų holas kuriame yra ne viena sekcija radiatorių). Ai žodžiu nė nekalbėsiu, nes žmonės tinginiai ir nepasiryžę kovoti, o tik mėgsta sėdėti namuose ir rėkti draugams kaip blogai gyvenam.
O verslo sukūrimas tau nieko nekeičia (sukūrimas pvz.: 5 darbo vietų)? Ateityje tikriausiai bus taip, kad aš gausiu pinigus tik iš interneto reklamos ir dėl to man darbas bus tik laisvalaikis kurį praleisiu mėgaudamasis juo. O jeigu ir nepasisektų mano projektai užsienietiškų free lanceriškų pasieškosiu, o jeigu taip dirbsiu reiks registruoti individualią veiklą arba firmą, tik va firmai kurt reikia pradinio 10 000 Lt kapitaloNors bendrai paėmus tiek susitaupyt gana lengvai galiu
Dabar va vienas mano pažįstamas programuotojas jau nežinau dirbo kažkur 15 skirtingų darbų per ~ 2-5 metus. Ir jam buvo taip lengva pakeisti darbą, kad... Ir jį priėmė. Taip, kad pakeisti darbą pvz.: programuotojui nėra labai sudėtinga.
Na, gerai, o yra koks nors kitas pasirinkimas iš politikų? Iš kur žmonėms žinoti, kuris dabar čia geras, kuris čia dabar blogas? Kiekvienas žmogus su savo interesais. Vienam atrodys, kad Paksas teisingas, kitam kitas politikas:) Taip, kad jei visuomenė galėtų viską, vis vien, nepriimtumėm vieningo sprendimo. Na, gerai, gal ir per drąsiai užrėžiau, jog valdžia gali viską, bet ji tikrai daug įtakingesnė nei visuomenė:) Mums reikia kooperuotis į grupes, kad galėtumėm kažką pasiekti, ir tai nevisada pavyksta.
Jap, jap, nesiginčysiu yra ir gerų, ir blogų žmonių, kurie skatina korupciją. Ne, aš neduočiau gydytojui kyšio, jo pareiga yra gydyti žmones. Tačiau žmonės juos taip įpratino gauti pinigėlių, kad be jų niekas tavęs nežiūrės. Tad, taip išeina, kad jeigu nori, kad būtum sveikas kaip ridikas, turi už tai užmokėt, nori nenori:)