Menininku gimstama ar tampama?

Diskusijos dailės ir kitų meno rūšių mėgėjams.

Standartinė Kind_of_Animal 2007-Kov-01 Ket, 7:27 pm

Kažkur jau sakiau šią frazę, bet leisiu sau pasikartoti: Nė velnio! Pamokos (kaips suprantu, dabar kalbama apie meno pamokas) nemoko būti "tokiu kaip visi". Rimtose pamokose (nekalbu apie meną vidurinėje mokykloje) iš pradžių moko įgusti, suprasti meno paslaptis ir jas įvaldyti, tuo metu gal ir gali pasirodyti, jog visus moko būti vienodais, tačiau po poros metų tokio "vienodo" mokslo, pradedama mokyti atrasti savo stilių, o kai jį suranda - mokytojai stengiasi padėti jį išvystyti, tokiu būdu nebelieka "vienodumo"
Būtum padaras kaip padaras, nieko nedaryčiau. O dabar? Štai ir turėk savo, kęsk nakties šaltį ir aklą tamsą, pasprink savo pykčiu ir ciniškumu, neapykanta viskam! Gimei kaip visi, o tapai nenormalus. Negali būti pilkos avinų bandos dalimi tai ir vaikščiok čia kaip žydas, bedievi padare, pro prakeiktas šio miesto purvinas gatves, lyg prakeiktais vokiečių klestėjimo laikais! Ir atsimink, niekas nėra tikra, realybė - šiandiena, o ateitis - iliuzija. O dabar dink! Amen!
Ir aš išėjau...
Vartotojo avataras
Kind_of_Animal
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė MėlynasVėjas 2007-Kov-16 Pen, 11:10 pm

man tai dabar kažkaip šiaip, kilo toks klausimas. turiu savų minčių, nors jų pakolkas nenoriu šituo klausimu vystyt. nežinau kodėlabai kažkaip bijau prie to prisiliesti. bet man šiaip įdomu, įdomi visuomenės nuomonė, koks žmogus yra menininkas?
Vartotojo avataras
MėlynasVėjas
Ištikimoji forumietė

Standartinė devyni 2007-Kov-16 Pen, 11:38 pm

O koks žmogus yra mūrininkas? Turbūt tas kuris mūrija. O koks žmogus yra mokytojas? Turbūt tas kuris moko. :!:

Ar čia tamsta klausi apie stereotipinę išvaizdą ir būdo bruožus? 8)
Vartotojo avataras
devyni
Nusipelnęs(-ius) forumietis(-ė)

Standartinė MėlynasVėjas 2007-Kov-17 Šeš, 8:28 pm

vat vat. jau vien dėl tokių atsakymų būna verta paklausti. juk į viską taip lengva atsakyti, ar ne? viskas taip paprasta. būtent taip, kaip atrodo. imi ir atsakai.
nėra čia ko nė mąstyti, adk gali būti dar kažkas giliau, už to paprasto atsakymo. menininkas - tai žmogus kuris kuria. ir viskas. tiktai tiek. sukūrei marmalynę sąsiuvinyje, tu jau meninkas. strazdas apšiko mašinos priekinį stiklą, ir jo šūdas išsitaškė nuostabiomis formomis - jis irgi menininkas. sukūrė.

aš klausiau apie viską. koks žmogus yra menininkas?
aš visada uždavinėju kvailus klausimus. ir esu ant tiek naivi, adk nė nesuvokiu, akd jie kvaili. meskit akmenį man galvon.
Vartotojo avataras
MėlynasVėjas
Ištikimoji forumietė

Standartinė devyni 2007-Kov-18 Sek, 12:30 am

MėlynasVėjas rašė:vat vat. jau vien dėl tokių atsakymų būna verta paklausti. juk į viską taip lengva atsakyti, ar ne? viskas taip paprasta.

Tikėjotės gilių filosofinių apmąstymų su paaikčiojimais? 8)

MėlynasVėjas rašė:sukūrei marmalynę sąsiuvinyje, tu jau meninkas. strazdas apšiko mašinos priekinį stiklą, ir jo šūdas išsitaškė nuostabiomis formomis - jis irgi menininkas. sukūrė.

Panele, kam reikia viską apsunkinti. Relax, viskas labai paprasta. Ar mokytojas būtų mokytojas, jei būtų vienas ir neturėtų mokinių/studentų/pasekėjų? Gal, savotiškai. Bet masine prasme - ne. Kalbant apie šūdus, tai jei stebėsiu išsitaškiusį šūdą ir tai kels man savotiškas emocijas, ar aš būsiu menininkas? Taip. Sau. Bet jeigu ateis dar kas nors ir pritars, kad šūdo taškymas yra nuostabus, paskui dar kas nors ir dar kas nors, tada pasidarysiu populiarus, va tada jau būsiu "menininkas plačiąja prasme".

MėlynasVėjas rašė:aš klausiau apie viską. koks žmogus yra menininkas?

Žmogus yra menininkas tada, kai suvokia, kad toks yra ir kai tą suvokia aplinkiniai. Aš manau taip.
Vartotojo avataras
devyni

Standartinė MėlynasVėjas 2007-Kov-18 Sek, 1:31 pm

legionas rašė:Tikėjotės gilių filosofinių apmąstymų su paaikčiojimais? 8)

nesitikėjau ;D tikėjausi tolimesnėj eigoj juos išprovokuoti kaip nors. tik be paaikčiojimų. aikčiojimai iš tiesų filosofijai nedera.

legionas rašė:Panele, kam reikia viską apsunkinti. Relax, viskas labai paprasta. Ar mokytojas būtų mokytojas, jei būtų vienas ir neturėtų mokinių/studentų/pasekėjų? Gal, savotiškai. Bet masine prasme - ne. Kalbant apie šūdus, tai jei stebėsiu išsitaškiusį šūdą ir tai kels man savotiškas emocijas, ar aš būsiu menininkas? Taip. Sau. Bet jeigu ateis dar kas nors ir pritars, kad šūdo taškymas yra nuostabus, paskui dar kas nors ir dar kas nors, tada pasidarysiu populiarus, va tada jau būsiu "menininkas plačiąja prasme".

o tai mokytojas ir menininkas tai čia tas pats? čia jau tokio pačio pagrindo profesijos? išsimokai visokiose aukštosiose mokyklose ir pnš - ir esi mokytojas. tai menininku gali irgi išsimokyti būti ten visokiose įstaigose? stufijuoji dailės akademijoje, išmoksti šešėlius derint, spalvų visokią magiją, ir pnš, ir jau tampi menininku?
o dėl to masninio pripažinimo. tai čia irgi jeigu menininkų ir mokytojų profesijos šablonas tas pats, tai tada taip išeina, jeigu tu išmokei savo keturių metų sesę skaityti, tai tu esi mokytojas?

legionas rašė:Žmogus yra menininkas tada, kai suvokia, kad toks yra ir kai tą suvokia aplinkiniai. Aš manau taip.

ir viskas? daugiau nieko? o tai ko reikia kad suvoktum, jog esi menininkas? taip atsibundi vieną dieną, ir sugalvoji - "reikia man būti menininku, atsibodo čia būt paprastu žmogeliu. vat. man rodos aš menininkas."?

nėra viskas taip paprasta kaip žmonės nori supaprastinti. pasualis tuo ir yra nuostabus, adk jame nėra nieko paprasto. jis nepaprastas, jame yra tiek visko daug, kad gali visą gyvenimą ieškoti ir ieškoti ko nors, ri vistiek nė velnio nesurasti. bet ne radime esmė, o pačiame ieškojime. ieškojimas yra nuostabus.
kam viską apsunkinti? tam, kad gyvenimas būtų prasmingesnis ir spalvingesnis. tam, kad neįdomu kai viskas būna paprasta. kam tada iš viso visko reikia, jeigu viskas yra velniškai paprasta? o jeigu norim, akd viskas būtų kuo paprasčiau, tai juk išvis paprasčiausia būtų imti ir pakratyt kojas. nebebus daugiau jokių sunkumų. tai kodėl nekratom? per sudėtingas juk tas pasaulis, neišneša mūsų galvelės, adk jį suvoktumėm, tai supaprastinkim jį visiškai - praraskim. nebereikės sukt galvos. ;]
Vartotojo avataras
MėlynasVėjas
Ištikimoji forumietė

Standartinė devyni 2007-Kov-18 Sek, 3:50 pm

MėlynasVėjas rašė:o tai mokytojas ir menininkas tai čia tas pats? čia jau tokio pačio pagrindo profesijos?

Tai tik palyginimas, ne tapatinimas. Skirkime sąvokas.

MėlynasVėjas rašė:išsimokai visokiose aukštosiose mokyklose ir pnš - ir esi mokytojas. tai menininku gali irgi išsimokyti būti ten visokiose įstaigose? stufijuoji dailės akademijoje, išmoksti šešėlius derint, spalvų visokią magiją, ir pnš, ir jau tampi menininku?

Aha. Jei dar turi kruopelytę talento.

MėlynasVėjas rašė:o dėl to masninio pripažinimo. tai čia irgi jeigu menininkų ir mokytojų profesijos šablonas tas pats, tai tada taip išeina, jeigu tu išmokei savo keturių metų sesę skaityti, tai tu esi mokytojas?

Taip. Bet kaip jau minėjau - sau ir savo sesei. Gal dar bobutei ir kaimynui. Etiketes žmonėms klijuoja žmonės.

MėlynasVėjas rašė:taip atsibundi vieną dieną, ir sugalvoji - "reikia man būti menininku, atsibodo čia būt paprastu žmogeliu. vat. man rodos aš menininkas."?

Nu kam taip bukai. Tu juk neatsikėlei vieną rytą žinodama, kad būsi klasės pirmūnė. Tampi palaipsniui, bet kai ateina kažkoks laikas - žinai tai.

MėlynasVėjas rašė:nėra viskas taip paprasta kaip žmonės nori supaprastinti.

Va tas ir stebina, kad visi visada nori viską apsunkinti, ieškoti gilių filosofinių prasmių ten kur to visiškai nereikia.

MėlynasVėjas rašė:pasualis tuo ir yra nuostabus, adk jame nėra nieko paprasto. jis nepaprastas, jame yra tiek visko daug, kad gali visą gyvenimą ieškoti ir ieškoti ko nors, ri vistiek nė velnio nesurasti.

Pasaulis nuostabus, todėl, kad jame yra daug sferų įvairiems ieškojimams, o ne tuo, kad kasdieną gali stebėti lašą ropojantį langu ir ieškoti alegorinių prasmių.

MėlynasVėjas rašė:bet ne radime esmė, o pačiame ieškojime. ieškojimas yra nuostabus.

Auksinė frazė. Spaudžiu leteną.

P.S.: filosofinės kančios tamstą užpuolė, ieškojimų metas 8)
Vartotojo avataras
devyni

Standartinė MėlynasVėjas 2007-Kov-19 Pir, 12:42 am

aš ir nesakiau, kad sąvokos tos pačios. apie patį šabloną kalbėjau. ar jis toks pat.
tai čia kaip, jeigu išsimokai gerai fotografuoti, profesionaliai fotografuoji ten visokias vestuves, ar nuotraukas laikraščiams, esi fotografas.o tai taip automatiškai jau gaunasi, akd tu ir menininkas?
Va tas ir stebina, kad visi visada nori viską apsunkinti, ieškoti gilių filosofinių prasmių ten kur to visiškai nereikia. Pasaulis nuostabus, todėl, kad jame yra daug sferų įvairiems ieškojimams, o ne tuo, kad kasdieną gali stebėti lašą ropojantį langu ir ieškoti alegorinių prasmių.

visi visada nori viską apsunkinti? kur gi ne. senesnėse kultūrose taip gal ir būdavo, tačiau tik ne šiais laikais. supaprastinimas ima viršų.
o iš kur žmogus gali žinoti ko iš tikrųjų reikia ir ko nereikia?
o man labai patinka stebėti lašus ant lango, ir ieškoti visokių atsakymų. visas pasualis sudarytas iš visokių simbolių. tai yra Pasaulio Knyga. mokėti ją skaityti, nuostabus dalykas yra.

oi ne, man filosofija nesukelia kančių. kaip Budizmas teigia - kančia slypi troškimuose. trečdaliu sutikčiau su šita tiesa.
ieškojimų metas manote? tai nežinau, matyt jis baigsis tik tada kai numirsiu. nes jis neatėjo. jis buvo visada. visada ieškojau. lengvesnių, sunkesnių atsakymų, bet ieškodavau. nesugalvojau taip vieną dieną. ir prasmės gyvenime nebeieškau, ens maždaug jau radau. bet man neatsibodo, nes ieskojimas (ir fotografija) vienas iš pagrindinių mano gyvenimo variklių.
tarp kitko, ir Sokratas manė, kad žmogau sukurtas tam kad keltų klausimus, ir ieškotų atsakymų, adk tai yra būties esmė. o tai jis irgi tada reiškia buvo nesubrendęs paaugliukas, besiblaškantis savęs ieškojimų kely?
labai greit nuosprendį paskelbiam kažkaip.
Vartotojo avataras
MėlynasVėjas
Ištikimoji forumietė

Standartinė kristė. 2007-Kov-19 Pir, 3:12 pm

Tas pats, kas paklaustų:

Skaityti išmokstame ar gimę jau mokam? :lol:
oplia
Vartotojo avataras
kristė.
Ištikimasis(-oji) forumietis(-ė)

Standartinė devyni 2007-Kov-19 Pir, 3:58 pm

Pasikartosiu n-tąjį kartą. Čia dėl tų vestuvių fotografų. Ar žmogus rašantis straipsnius laikraščiui gali būti vadinamas "menininku", rašytoju? Na, žinoma, priklauso nuo straipsnių. Bet, sakykime, imam sausus ekonomikos tekstus. Turbūt ne. Kodėl? Todėl, kad jau nuo seno yra pastatyti savotiški pamatai, jau įprasta, kad poeziją, prozą, galime laikyti meno kūriniais. Taip pat ir toms nuotraukoms - vistiek turbūt yra kažkokie kriterijai leidžiantys atskirti, ar tai meniško pobūdžio nuotrauka, ar tik blondinė su bikiniu prie jūros įsikibusi į beždžionėlę (čia tiesiogiai, be kudlotų minčių).
Vartotojo avataras
devyni

Standartinė MėlynasVėjas 2007-Kov-19 Pir, 9:17 pm

nu tai va, ką aš ir noriu išgauti. kas per kriterijai turi būti žmoguje, kad jis būtų menininkas? būtent menininkas. tel visoks profeesionalumas jau vėliau įgyjamas. bet ko reikia žmogui, kad jis galėtų sukurti kažką, kas būtų menas? kaip įvardyti tą kažką, tuos kažkokius kriterijus?
Vartotojo avataras
MėlynasVėjas
Ištikimoji forumietė

Standartinė budelis 2007-Kov-20 Ant, 7:40 pm

tampama
Vartotojo avataras
budelis
Forumo siela
Forumo siela

Standartinė Kind_of_Animal 2007-Kov-26 Pir, 10:58 am

MėlynasVėjas rašė:nu tai va, ką aš ir noriu išgauti. kas per kriterijai turi būti žmoguje, kad jis būtų menininkas? būtent menininkas. tel visoks profeesionalumas jau vėliau įgyjamas. bet ko reikia žmogui, kad jis galėtų sukurti kažką, kas būtų menas? kaip įvardyti tą kažką, tuos kažkokius kriterijus?

Manau, Legionas norėjo pasakyti, kad nuotrauka turi atitikti kriterijus, o ne žmogus. Labai nuvertini profesionalumą, "tikras" menininkas be jo negali egzistuoti. Kad sukurtum kažką, nereikia jokių kriterijų - juos turi susirasti pats (bent jau taip manau), tiesiog turi dirbti, žinoma, kažką mokėti ir sugebėti ir būti velniškai užtikrinta tuo, ką darai, nes jei nebūsi tikra pati, tai ir aplinkiniai tavo kūriniu netikės
Būtum padaras kaip padaras, nieko nedaryčiau. O dabar? Štai ir turėk savo, kęsk nakties šaltį ir aklą tamsą, pasprink savo pykčiu ir ciniškumu, neapykanta viskam! Gimei kaip visi, o tapai nenormalus. Negali būti pilkos avinų bandos dalimi tai ir vaikščiok čia kaip žydas, bedievi padare, pro prakeiktas šio miesto purvinas gatves, lyg prakeiktais vokiečių klestėjimo laikais! Ir atsimink, niekas nėra tikra, realybė - šiandiena, o ateitis - iliuzija. O dabar dink! Amen!
Ir aš išėjau...
Vartotojo avataras
Kind_of_Animal
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė gintaras71 2007-Bal-15 Sek, 1:15 am

Teisingas kažkieno pastebėjimas:
Talentas+Darbas.

Aš turiu per mažus mastymo horizontus,kas liečia meno pažinimą...
Protas meną suvokia vienaip,širdis kitaip.
Kas nugali,to kūno vaisius ir atsispindi meno suvokime man. :cry:
Vartotojo avataras
gintaras71
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Standartinė Inc. 2007-Geg-03 Ket, 6:49 pm

Gimstama. Ne kiekvienas gali suprasti ką norėjo pasakyti, tarkim dailininkas. Juk ne visi turi vaizduotę, kai kam paprasta teplionė jau yra menas, kai kam tai tik tep lep teptuku.
Kai jau gimsti, tuomet lavini. Jei nelavinsime tai tiesiog išgaruos. Kartais, net ir vaizduotė yra išlavinama, bet tam reikia labai daug darbo ir pastangų. Galbūt ne tiek, kas jau gimė su ta vaizduote.
Paprasta.
Vartotojo avataras
Inc.
Forumo siela
Forumo siela

AnkstesnisKitas

Grįžti į Apie meną ir kūrybą

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių