MėlynasVėjas rašė:vat vat. jau vien dėl tokių atsakymų būna verta paklausti. juk į viską taip lengva atsakyti, ar ne? viskas taip paprasta.
MėlynasVėjas rašė:sukūrei marmalynę sąsiuvinyje, tu jau meninkas. strazdas apšiko mašinos priekinį stiklą, ir jo šūdas išsitaškė nuostabiomis formomis - jis irgi menininkas. sukūrė.
MėlynasVėjas rašė:aš klausiau apie viską. koks žmogus yra menininkas?

legionas rašė:Tikėjotės gilių filosofinių apmąstymų su paaikčiojimais?
legionas rašė:Panele, kam reikia viską apsunkinti. Relax, viskas labai paprasta. Ar mokytojas būtų mokytojas, jei būtų vienas ir neturėtų mokinių/studentų/pasekėjų? Gal, savotiškai. Bet masine prasme - ne. Kalbant apie šūdus, tai jei stebėsiu išsitaškiusį šūdą ir tai kels man savotiškas emocijas, ar aš būsiu menininkas? Taip. Sau. Bet jeigu ateis dar kas nors ir pritars, kad šūdo taškymas yra nuostabus, paskui dar kas nors ir dar kas nors, tada pasidarysiu populiarus, va tada jau būsiu "menininkas plačiąja prasme".
legionas rašė:Žmogus yra menininkas tada, kai suvokia, kad toks yra ir kai tą suvokia aplinkiniai. Aš manau taip.

MėlynasVėjas rašė:o tai mokytojas ir menininkas tai čia tas pats? čia jau tokio pačio pagrindo profesijos?
MėlynasVėjas rašė:išsimokai visokiose aukštosiose mokyklose ir pnš - ir esi mokytojas. tai menininku gali irgi išsimokyti būti ten visokiose įstaigose? stufijuoji dailės akademijoje, išmoksti šešėlius derint, spalvų visokią magiją, ir pnš, ir jau tampi menininku?
MėlynasVėjas rašė:o dėl to masninio pripažinimo. tai čia irgi jeigu menininkų ir mokytojų profesijos šablonas tas pats, tai tada taip išeina, jeigu tu išmokei savo keturių metų sesę skaityti, tai tu esi mokytojas?
MėlynasVėjas rašė:taip atsibundi vieną dieną, ir sugalvoji - "reikia man būti menininku, atsibodo čia būt paprastu žmogeliu. vat. man rodos aš menininkas."?
MėlynasVėjas rašė:nėra viskas taip paprasta kaip žmonės nori supaprastinti.
MėlynasVėjas rašė:pasualis tuo ir yra nuostabus, adk jame nėra nieko paprasto. jis nepaprastas, jame yra tiek visko daug, kad gali visą gyvenimą ieškoti ir ieškoti ko nors, ri vistiek nė velnio nesurasti.
MėlynasVėjas rašė:bet ne radime esmė, o pačiame ieškojime. ieškojimas yra nuostabus.

Va tas ir stebina, kad visi visada nori viską apsunkinti, ieškoti gilių filosofinių prasmių ten kur to visiškai nereikia. Pasaulis nuostabus, todėl, kad jame yra daug sferų įvairiems ieškojimams, o ne tuo, kad kasdieną gali stebėti lašą ropojantį langu ir ieškoti alegorinių prasmių.

MėlynasVėjas rašė:nu tai va, ką aš ir noriu išgauti. kas per kriterijai turi būti žmoguje, kad jis būtų menininkas? būtent menininkas. tel visoks profeesionalumas jau vėliau įgyjamas. bet ko reikia žmogui, kad jis galėtų sukurti kažką, kas būtų menas? kaip įvardyti tą kažką, tuos kažkokius kriterijus?

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių