Chromium rašė:Remtasi tikrais faktais, o ne kliedesiais (autorius - semiotikos profesorius lyg ir)
Siuzetas uzkabina, be to daug naujo suzinosi
Vienu zodziu, panasiai kaip Davincis, tik mastantiems zmonems
Skai?iau tiek "Da Vin?io Kod?", tiek "Fuko ?vytuoklę". Abi knygos kartu ir pana?ios ir skirtingos. "Da Vin?io kodas" yra romanas, o ne mokslinis veikalas. Tai lengvai besiskaitantis, ta?iau ne?patingai gerai sukaltas detektyvas, besiremiantis jau seniai ?inomomis ?d?jomis ir interpretacijomis. Yra dalykų, kurie galb?t u?kli?na, ta?iau ne itin smarkiai. Visgi tai romanas, nepretenduojantis ? mokslinius veikalus. Vienu ?od?iu lengvas pasiskaitymas prie? mieg?. Turiu pasakyti, kad man savoti?kai patiko. Skai?iau kokius tris kartus ir kiekvien? kart? man u?teko vakaro, kad knyg? perskaity?iau.
?iek tiek kitaip yra su U.Eco "Fuko ?vytuokle". Tai taip pat romanas, ta?iau sukaltas ?iek tiek kitaip. Paini mintis, galima pasiklysti tarp kr?vos faktų ir galiausiai imi nebeskirti, kur remiamasi tikrais istoriniais dalykais, o kur vien tik romano veik?jų pramanai. Ten taip pat galima rasti tokių dalykų, prie kurių galima prisikabinti. ?is romanas sunkiai skaitosi ir yra skirtas tikrai ne pilk?jai masei. Ne vienas, kuriam skolinau ?i? knyg? pad?jo j? ? ?on? po kokių 30 puslapių, nes per daug sud?tinga. Ta?iau ?i knyga man taip pat paliko ger? ?sp?d?.
?iaip nelabai suprantu, kod?l tiek daug ?monių puol? "Da Vin?io kod?". Juk "Fuko ?vytuokl?je" tos pa?ios ?d?jos i?sakomos. Ai?ku kiek painiau ir sud?tingiau. Beje, tiems kas dar ne?ino, jau kuris laikas D.Brown man atrodo yra paduotas ? tesim? d?l plagiavimo. "Da Vin?io kode" i?sakomos ?d?jos labai pana?ios ? knygoje "Holy Blood Holy Grail" (nepamenu autorių) i?sakomas id?jas.