Zaneta 2006-Rgp-20 Sek, 9:40 am
Todėl, kad čia mano Tėvynė. Šalis,kurioje milijonai minusų, daugybė piktų žmonių - tačiau tai mano šalis.
Aš mačiau nemaža užsienio miestų, kurie buvo didingi ir gražūs, juose žmonės gyvena žymiai geriau nei Lietuvoje, yra gražesni ir turtingesni, tačiau nė vieno jų nemainyčiau į savo gimrtąjį Vilnių.
Niekur nerasite tokių gražių vinguriuojančių gatvelių kaip Vilniaus senamiestyje ir tokių gražių parkų sostinės centre.
Niekur kitur nerasite tokių gražių dainų, kaip kad mūsų.
Krizinėse situacijose nerasite geresnio jaunimo nei Lietuvos. Prisiminkime sausio 13, prisiminime pirmuosius savanorius, prisimikime pakso nušalinimą.
Niekur kitur nerasite mėlynesnio dangaus ir žalesnių laukų nei čia, mano Lietuvoje.
Reta valstybė (gal išskyrus Prancūziją) gali pasigirti tokia dramatiška istorija, kurioje raudona gija eina žodis LAISVĖ. Ne plėtimasis "nacht Osten", ne kažkokie "deržavos" interesai, o būtent pati paprasčiausia Laisvė.
Ir galiausiai niekur nerasite gražesnės šalies nei ši. Be abejo, rasite didesnių, turtingesnių, gal net įdomesnių, tačiau gražesnės - niekada.
Tai mano šalis. Šalis, apdainuota mūsų poezijos Genijaus:
Tėvyne Lietuva, mielesne už sveikatą
Kaip reik tave branginti, tas tiktai suprato
Kuris tavęs neteko...
Tai mano didvyrių žemė. Joje laukai žalesni ir kiekvienąsyk sykį, kai išvažiuoju iš jos, nejučiom pagaunu save verkiant.
Tai - mano Tėvynė. Mano Lietuva.