Kodėl man patinka Lietuva?

Diskusijos apie Lietuvą ir pasaulį, tautų papročius, naujienos, įdomybės...

Kodėl man patinka Lietuva?

Standartinė Aleksandras 2006-Rgp-20 Sek, 8:34 am

Štai man kilo toks klausimas. Už ką aš myliu savo šalį? Kuo aš didžiuojuosi? Mes visad pastebim tai, kas yra blogai Lietuvoje, Vilniuj, Kaune, Panevėžy, pas kaimyną. O kas mums čia patinka?
Man Lietuvoje labai labai grazi gamta[bent jau tokiu metu kaip dabar],gana skanus nacionalinis maistas,grazios merginos,dekingas klimatas ir geografija[tornadai,cunamiai,ugnikalniu ishsiwerzimai ir rimti zemes drebejimai negresia],shilti zmones,keturi metu laikai,geri keliai,puikios krepshinio komandos :wink:
Vartotojo avataras
Aleksandras
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Standartinė Powka 2006-Rgp-20 Sek, 9:34 am

Nežiūrint į tai, kaip dažnai aš labai keikiu tą Lietuvą, tačiau susimąstyt galima, ir suprasti, kad joje yra tikrai dalykų, už kuriuos šią šalį galima mylėt. Man labai patinka žvejyba, medžioklė ir panašus dalykai, todėl, kad patinka būti Lietuvos gamtoje. Visa ta žaluma yra puikus dalykas ir svarbiausia, kad jos yra daug. Labai mėgstu Aleksandro minėtą nacionalinį maistą, niekuomet neatsisakysiu nuo skanių cepelinų. Bet svarbiausia yra tai, kad Lietuva - sportininkų šalis. Beveik visi lietuviai mėgsta patys sportuoti, sirgtis už savo mėgiamas komandas ar sportininkus. Daugelis musiškių yra labai pasižymėje užsienyje, kaip antai V.Alekna, Ž.Savickas, R.Morkevičius ir daugelis kitų. Neabejoju ir kad mūsų krepšinio komandos yra žinomos visame pasaulyje, ypač teko klausyti Šakilo Onilo inverviu, kuriame jis šnekėjo apie Ilgauską, apie Žalgirį. Nekalbant jau apie A.Sabonį, kurio vardą dabar aš girdžiu net rusiškuose filmuose. ;)
Yo, how you doin'?
Vartotojo avataras
Powka
Rocky Balboa

Standartinė Zaneta 2006-Rgp-20 Sek, 9:40 am

Todėl, kad čia mano Tėvynė. Šalis,kurioje milijonai minusų, daugybė piktų žmonių - tačiau tai mano šalis.
Aš mačiau nemaža užsienio miestų, kurie buvo didingi ir gražūs, juose žmonės gyvena žymiai geriau nei Lietuvoje, yra gražesni ir turtingesni, tačiau nė vieno jų nemainyčiau į savo gimrtąjį Vilnių.
Niekur nerasite tokių gražių vinguriuojančių gatvelių kaip Vilniaus senamiestyje ir tokių gražių parkų sostinės centre.
Niekur kitur nerasite tokių gražių dainų, kaip kad mūsų.
Krizinėse situacijose nerasite geresnio jaunimo nei Lietuvos. Prisiminkime sausio 13, prisiminime pirmuosius savanorius, prisimikime pakso nušalinimą.
Niekur kitur nerasite mėlynesnio dangaus ir žalesnių laukų nei čia, mano Lietuvoje.
Reta valstybė (gal išskyrus Prancūziją) gali pasigirti tokia dramatiška istorija, kurioje raudona gija eina žodis LAISVĖ. Ne plėtimasis "nacht Osten", ne kažkokie "deržavos" interesai, o būtent pati paprasčiausia Laisvė.
Ir galiausiai niekur nerasite gražesnės šalies nei ši. Be abejo, rasite didesnių, turtingesnių, gal net įdomesnių, tačiau gražesnės - niekada.
Tai mano šalis. Šalis, apdainuota mūsų poezijos Genijaus:
Tėvyne Lietuva, mielesne už sveikatą
Kaip reik tave branginti, tas tiktai suprato
Kuris tavęs neteko...
Tai mano didvyrių žemė. Joje laukai žalesni ir kiekvienąsyk sykį, kai išvažiuoju iš jos, nejučiom pagaunu save verkiant.
Tai - mano Tėvynė. Mano Lietuva.
Vartotojo avataras
Zaneta
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Standartinė Powka 2006-Rgp-20 Sek, 9:42 am

Ogo, koks patriotiškas nusistatymas. Gražūs žodžiai, pagarba.
Yo, how you doin'?
Vartotojo avataras
Powka
Rocky Balboa

Standartinė Zaneta 2006-Rgp-20 Sek, 9:44 am

Kitaip ir negali būti.Juk Lietuva- mūsų Tėvynė :!:
Vartotojo avataras
Zaneta
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Standartinė kristė. 2006-Rgp-20 Sek, 11:49 am

O kodel neturetu mum ji patikti?? :mrgreen:
oplia
Vartotojo avataras
kristė.
Ištikimasis(-oji) forumietis(-ė)

Re: Kodėl man patinka Lietuva?

Standartinė kik 2006-Rgp-20 Sek, 1:22 pm

Aleksandras rašė:Štai man kilo toks klausimas. Už ką aš myliu savo šalį? Kuo aš didžiuojuosi? Mes visad pastebim tai, kas yra blogai Lietuvoje, Vilniuj, Kaune, Panevėžy, pas kaimyną. O kas mums čia patinka?
Man Lietuvoje labai labai grazi gamta[bent jau tokiu metu kaip dabar],gana skanus nacionalinis maistas,grazios merginos,dekingas klimatas ir geografija[tornadai,cunamiai,ugnikalniu ishsiwerzimai ir rimti zemes drebejimai negresia],shilti zmones,keturi metu laikai,geri keliai,puikios krepshinio komandos :wink:

Vistik mes turim gražią gamtą, galim auginti ekologiškus produktus, nes pvz.: Vokiečiai, Prancūzai, Italai ir visi kiti vakarų europiečiai labai daug trašų naudoja ir todėl žemėje yra per daug trašų ir todėl labai sudėtinga auginti ekologišką ūkį, tarkim dabar kas nematę vakarų europos tai pvz.: upę paėmę pravarė tiesiai linija ir viskas neliko upių kurios būtų tiesios išskyrus didžiausias upes ;)
Mes turim seniausią kalbą kuri dar gyva europoje ir apie tai rašo ne tik Lietuviai, bet ir JAV rašytojai ir kitų valstybių... Lietuviškų pavadinimų galima rasti Lenkijoje ar net Vokietijoje, o tai padarė didelią įtaką tautų kraustymasis :)
Na ką dar krepšininkų neblogų turim :)

Na daugiau nieko nesugalvoju :)
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik
Padedantis forumietis :] Admin

Standartinė baltojipantera 2006-Rgp-20 Sek, 1:33 pm

Lietuvoje gimiau, Lietuvoje uzaugau, todel ir patinka Lietuva...Visgi kaip kiti sako, cia musu Tevyne...Ir turim ja gerbti, bei myleti...
...aš nemeluoju, aš tik nesakau tiesos...
Vartotojo avataras
baltojipantera
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė mistrale 2006-Rgp-20 Sek, 1:34 pm

Jau kartosiuos,bet mes turejom kunigaikscius, turejom Mazvyda ir Donelaiti,sv.Kazimiera, Jona Jablonski...Mes turim Jurgi Kairi , ,,Zalgirio" vyrus ir V.Alekna...
Mes galime didziuotis unikaliaja Nidos(ir ne tik) gamta,Baltijos jura, vieninteliu uostu...
Kaip kazkas jau minejo - esame issaugoje dainas ir kalba,savitus paprocius.
Mes daug ka turime ir daug kuo galime didziuotis,bet,kaip paprastai esti, ne visada ivertiname tai,ka turime...
Beje,turime ir trispalve ... :wink:
As jau nebeadministratore!

Paveikslėlis
Vartotojo avataras
mistrale
Administratorė
Administratorė

Standartinė kristė. 2006-Rgp-20 Sek, 1:35 pm

mistrale rašė:Jau kartosiuos,bet mes turejom kunigaikscius, turejom Mazvyda ir Donelaiti,sv.Kazimiera, Jona Jablonski...Mes turim Jurgi Kairi , ,,Zalgirio" vyrus ir V.Alekna...
Mes galime didziuotis unikaliaja Nidos(ir ne tik) gamta,Baltijos jura, vieninteliu uostu...
Kaip kazkas jau minejo - esame issaugoje dainas ir kalba,savitus paprocius.
Mes daug ka turime ir daug kuo galime didziuotis,bet,kaip paprastai esti, ne visada ivertiname tai,ka turime...
Beje,turime ir trispalve ... :wink:

Gerai cia pasakei
oplia
Vartotojo avataras
kristė.
Ištikimasis(-oji) forumietis(-ė)

Standartinė Dievas. 2006-Rgp-20 Sek, 1:36 pm

Nes čia lyja.
Vartotojo avataras
Dievas.
Keisčiausia forumietė
Keisčiausia forumietė

Standartinė kik 2006-Rgp-20 Sek, 1:38 pm

Tiesa dar mūsų istorija galim didžiuotis atrėmėm mongolus kurie iki mūsų atėjo, o toliau europos neužvaldė atrėmėm kryžiuočius :)
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik

Standartinė baltojipantera 2006-Rgp-20 Sek, 1:39 pm

Velnio išpera rašė:Nes čia lyja.

Gerai pastebejau...Lietus Lietuvoje :D
...aš nemeluoju, aš tik nesakau tiesos...
Vartotojo avataras
baltojipantera
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė rasyte02 2006-Rgp-20 Sek, 4:27 pm

tik del to, kad cia mano namai...
Vartotojo avataras
rasyte02
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė Nokturnė 2006-Rgp-20 Sek, 7:51 pm

Lietuva man patinka, nes tai yra mano gimtinė. Sunku būtų įsivaizduoti kur dar kitur galima jaustis tokiai savai. Viskas pažįstama, viskas žinoma. Ir gamta nuostabiai graži.
Access denied... Enjoy.
Vartotojo avataras
Nokturnė
Forumo siela
Forumo siela

Kitas

Grįžti į Čia ir pasaulyje

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių