Jaunoji karta ir Lietuvių kalba

Diskusijos apie Lietuvą ir pasaulį, tautų papročius, naujienos, įdomybės...

Jaunoji karta ir Lietuvių kalba

Standartinė prieangis 2006-Kov-06 Pir, 8:35 pm

Taigi, nor??iau atidaryti nauj? diskusij? apie jaunuomen?s kalbos kult?ra. Kaip jau visi pasteb?jote, LT kalba jaunuomen?s tarpe yra barbarizmų rinkinukas. Dabar presti?as ? kalb? ?terpti ?vairių vakarieti?kų barbarizmų; I? anksto pra?au protingų ?monių nededikuoti temos vaizdingiems pavyzd?iams, rei?kite savo mintis (pasipiktinim?) tuo k? girdite. 8)
prieangis

Standartinė Bastet 2006-Kov-06 Pir, 8:44 pm

?iaip tikrai nebloga tema. Pasteb?jau, kad did?ioji dauguma interneto vartotojų elementariai atprato naudoti lietuvi?kus simbolius. Ta?iau a? niekaip nesuprantu kod?l, nes juk n?ra taip sunku naudoti lietuvi?kas raides. Arba v?lgi, nors pati kartais naudoju, ta?iau mane pa?i? nervina ?vair?s trumpiniai ar ?iaip visokios nes?mon?s. Kaip suprantu dauguma tokių dalykų ateina d?l naudojimosi IRC, kur ?prantama vietoje "ne?inau" ra?yti "nežinau", arba miestų pavadinimus trumpint? ? "Vilnius", "Kaunas" "Klaipėda" ir pana?iai. Many?iau su ?ia problem?le reik?tų kovoti. ?inau forumų, kuriuose vartotojai pra?omi lituanizuoti tekst? ir ties? pasakius man tokia politika patinka, nes tekst? para?yt? lietuvi?kais ra?menimis yra daug maloniau skaityti negu ?vepl? tekst?. O tarkime apie tokius dalykus kaip "w" vietoje "v" vartojimas i? viso yra did?iausia nes?mon?. Tai parodo kad žmogus niekaip nesugeba i?sikapstyti i? sm?lio d???s. :twisted:
Bastet

Standartinė NeAiSkInK 2006-Kov-06 Pir, 8:53 pm

Bastet rašė:?iaip tikrai nebloga tema. Pasteb?jau, kad did?ioji dauguma interneto vartotojų elementariai atprato naudoti lietuvi?kus simbolius. Ta?iau a? niekaip nesuprantu kod?l, nes juk n?ra taip sunku naudoti lietuvi?kas raides.

Mano atveju tai yra labai sunku naudoti lietuviskas raides tokias kaip ?,?,?,? ir t.t....nes as naudoju nesiojama kompiuteri kuri pirkau ne lietuvoje ir jis labai skiriasi,nes klaviatura yra isdestyta visiskai kitaip negu lietuviska.... :roll:
Ne TaVo KiSkIs Ne Tu Ir KiSkIs
Vartotojo avataras
NeAiSkInK
moderatorius
moderatorius

Standartinė Zaicika 2006-Kov-06 Pir, 8:54 pm

Neturiu as cia jokio pasipyktinimo zidinio.Virsune isvis:)Kaip nori taip ir raso :D Tarsi cia labai jau maisytu.. :roll:
PaveikslėlisI took them all I used them all to Fuck u all in my 7ways:)
Vartotojo avataras
Zaicika
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Standartinė prieangis 2006-Kov-06 Pir, 8:56 pm

Zaicika rašė:Neturiu as cia jokio pasipyktinimo zidinio.Virsune isvis:)Kaip nori taip ir raso :D Tarsi cia labai jau maisytu.. :roll:

O paskui pa?ymius susi?ikat ir k? t?vams daryti internet? atjungti ? Parodykit, kad mokate ra?yti... ?viepliai :mrgreen: Fu! Nupiepeliai nuotaik? gadina... Paveikslėlis
prieangis

Standartinė kik 2006-Kov-06 Pir, 9:01 pm

Kagi daug ?monių nori b?ti kitoki, pritapti, b?ti kietas (-a) ir pan. Taigi toki ?mon?s ir darko lietuvių kalb?... Lietuvių kalba - seniausia europoje kaip gyvoji kalba - kurios senesn?s u? lietuvių - jau nebevartojamos. Tik vat, kad lietuvių kalba prad?ta u?ra?in?ti - atsirado ra?tas - neseniai.
?iame forume irgi ?diegta ?iokia tokia sulietuvinimo programa (?o?io reik?m? kita panaudota - ne kompiuterin? programa)...
Beje kiek pasteb?jau - rusų kilm?s ?mon?s - blogiausiai ra?o lietuvi?kai... Be to 100 % pataikau kuris rusas forumuose...
Ka?kaip nelabai turiu k? pasakyti, nes su ?ia tema a? esu daug pridiskutavęs ir ?ia jau tingiu diskutuoti...
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik
Padedantis forumietis :] Admin
Padedantis forumietis :] Admin

Standartinė Zaicika 2006-Kov-06 Pir, 9:07 pm

neiks nekaltas kad pas atve taip greit genda nuotaika:)nesijaudink pazymiais nesiskundziu.Ir nedrisk knisti man proto uz savo mintis 8)
PaveikslėlisI took them all I used them all to Fuck u all in my 7ways:)
Vartotojo avataras
Zaicika
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Standartinė prieangis 2006-Kov-06 Pir, 9:17 pm

Zaicika rašė:neiks nekaltas kad pas atve taip greit genda nuotaika:)nesijaudink pazymiais nesiskundziu.Ir nedrisk knisti man proto uz savo mintis 8)

Ir v?l tas debili?kas sutapatinimas sau, i? kur tiek egoizmo ? :mrgreen: Tu dar nenusipelnei su manimi kalb?tis akis ? ak? :mrgreen: Taip, mano ego man pritaria... :mrgreen:
prieangis

Standartinė Bastet 2006-Kov-06 Pir, 10:01 pm

mauzeri, kai n?ra galimybių, tai yra kitas atvejis. Bet kai ?mon?s nenaudoja lietuvi?kų raid?ių ?iaip sau, tai jau kelia pasipiktinim? ;)
Bastet

Standartinė AI/I-Cepec 2006-Kov-06 Pir, 10:05 pm

Jo, kalb?kime rusi?kai pagaliau :) , n?ra ?ia ko le?uv? lau?yti :twisted:
K I/I H O Live
Vartotojo avataras
AI/I-Cepec
Įsivažiuojanti(-s)
Įsivažiuojanti(-s)

Standartinė bytute 2006-Kov-06 Pir, 10:08 pm

Hmm a? lietuvi?kom raid?m nera?au nes da?nai b?na kad paskuj vietoj jų kringelius rodo :D
Vartotojo avataras
bytute
Forumo siela
Forumo siela

Standartinė GungelBungel 2006-Kov-07 Ant, 6:18 pm

?iaip, mane galima b?tų priskirt prie tų ?veplųjų. <; vietoj 'v' da?naisuiai ra?au 'w', kai kada ir h raid?ių prikai?au, ir ?iaip.. {; bet neatkreipiu ? tai d?mesio, ir nekaltinu sawęs, kad ra?au b?tent taip, o ne kitaip. t.p. esu ensimpatizuojanti did?iosiomis raid?mis, ir trenkit man kas nros su plyta ? galv? ar dar kur nros, vis tiek ten kur reikia, internete jų beveik nenaudoju. o,O
nesu prie? žmonės, kurie '?vepluoja' internete, bet nesimpatizuoju tokiam ra?ymui perlabiausiai. ;}
o ?iaip, kiek ?inau, tas ?veplavimas ne i? IRC, o i? SMS prasid?jo, nors nesu visi?kai u?tikrinta, bet keik ?inau, ?mon?ms juk duag lengviau para?yti a vietoj ?, [ o tuo labiau, ne visuose telefonusoe b?na LT raid?s. <; ] ir tiesiog, ?prantama. o ir internete, dar nesenai gavusiems komp?/internet?, juk yra lengviau paspausti s, o ne ie?koti ? raid?s ka?kur tarp skai?ių. ;}
o man žvengo sindromas. pastebėjai?
Vartotojo avataras
GungelBungel
SPAM'eris(-ė)
SPAM'eris(-ė)

Standartinė Hoda 2006-Kov-07 Ant, 7:44 pm

Gyvenu ?iauliuose, o ten yra tokia tarm?,kad visi atpa?intų ?iauliet? i? jo kalbos. Naudoja visokias rusi?kas svetimybes, ''nukanda'' ?od?ių gal?nes ir t.t.Mano nuomone, tai labai bjauroja lietuvių kalb?...

P.S.kas antras ?odis b?na keiksma?odis.
Vartotojo avataras
Hoda
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė mistrale 2006-Kov-07 Ant, 8:04 pm

Hoda rašė:Gyvenu ?iauliuose, o ten yra tokia tarm?,kad visi atpa?intų ?iauliet? i? jo kalbos. Naudoja visokias rusi?kas svetimybes, ''nukanda'' ?od?ių gal?nes ir t.t.Mano nuomone, tai labai bjauroja lietuvių kalb?...

P.S.kas antras ?odis b?na keiksma?odis.

Hoda> tai ne tarme,tai miescinizmai ir barbarizmai. Tarme kas kita(va tavo minetas galuniu trumpin nimas,dar kircio nukelimas; bet tai grazu,kai islaiko zmones tarme). Tik va,tie rusicizmai ir kiti izmai, tai jau visai kas kita...
kik > pamirsai dar latviu kalba paminet.Ji irgi sena, tiesa,dar yra lotynu,bet ji kaip ir mirusi,tik spec. srityse bevartojama...
(be to,ki, mes nezinome,ka tiu kituose forumuose diskutavai,dabar esam cia, tai mums gi idomu... :wink: )
Paveikslėlis
Vartotojo avataras
mistrale
Administratorė
Administratorė

Standartinė harpija 2006-Kov-08 Tre, 9:32 pm

Mane labai nervina [ nors greit praeina tas nervinimas XDD ] tie vaiki?ki i?sipi*in?jimai kai vietoj ? ra?om SH ir pan. , taipat visokie barbarizmai ir heroglifai , k?rių prasm? nei?ifruojama ...
Si?lau u? tokius lietuvių kalbos barbarizmus taikyti ?vairias , ?iaurias sankcijas ... O:) :twisted:
Grįžau.
Vartotojo avataras
harpija
Nusipelnęs(-ius) forumietis(-ė)
Nusipelnęs(-ius) forumietis(-ė)

Kitas

Grįžti į Čia ir pasaulyje

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių