Ir velnias dėvi Prada

Pokalbiai apie TV, filmai, kinas, FM...

Ir velnias dėvi Prada

Standartinė Maris 2006-Spa-05 Ket, 9:19 am

Pagal milžiniško populiarumo sulaukusį rašytojos Lauren Weisberger romaną sukurtas velniškai juokingas ir iki ašarų jaudinantis filmas pasakoja apie pačią nežmoniškiausią pasaulyje viršininkę ir pačią kantriausią pavaldinę.

Andrėja (akt. A. Hathaway), jauna mergina iš mažo miestelio, vos tik baigusi koledžą gauna darbą, dėl kurio milijonai jos bendraamžių kristų negyvos. Ji pradeda dirbti garsaus ir įtakingo madų žurnalo leidėjos ir vyriausiosios redaktorės Mirandos Pristli (akt. M. Streep) asistente. Andrėja atsiduria įstaigoje, kur už kiekvieno kampo tik ir girdisi „Prada!“, „Armani!“, „Versace!“. Čia karaliauja neapsakomo lieknumo stilingos moterys ir žavūs vyrai.

Kiekvieną mielą dieną Andrėjos ištvermė bandoma trumpais griežtais nurodymais telefonu: nupirkti specialiai redaktorei pasiūtus „Chanel“ teniso šortukus, Mirandos padūkėlėms dukroms asmeniniu lėktuvu į Paryžių nuskraidinti naujausią, dar knygynų lentynose nepasirodžiusią knygą apie Harį Poterį, patiekti Mirandai latte kavą tokio tirštumo, kokio ji labiausiai mėgsta ir t.t. Užduotys sunkėja nuo paprasčiausiai nemalonių iki tiesiog nežmoniškų, ir Andrėja pamažu pradeda suvokti, kad tas darbas, dėl kurio jos bendraamžės kristų negyvos, ją gali nuvaryti į kapus. O jeigu liktų gyva, tektų pamąstyti, ar jis iš tiesų vertas tokios aukos.

Vienas iš pagarsėjusio serialo „Seksas ir miestas“ kūrėjų Davidas Frankelis šmaikščiai, su subtilia ironija pasakoja apie aukštuomenės ir madų pasaulio užkulisius, o pagrindinius vaidmenis filme įtikimai sukūrė dviejų „Oskarų“ laureatė Meryl Streep bei jauna kylanti Holivudo žvaigždė Anne Hathaway.

Filmo faktai

Premjera:2006-10-06 Išleidimo metai: 2006 Režisierius: Davidas Frankelis Vaidina: Meril Stryp (Mery Luiza Streep) , („Medisono apygardos tiltai“, „Dirbtinis intelektas“, „Adaptacija“, „Valandos“, „Mandžiūrijos kandidatas“, „Neįtikėtinos Lemoni Sniketo istorijos“), Anne Hathaway („Princesės dienoraštis“, „Princesės dienoraštis 2: karališkosios sužadėtuvės“, „Kuprotasis kalnas“), Adrianas Grenier („Dirbtinis intelektas“), Tracie Thoms, Gisele Bundchen, Stanley Tucci („Vidurvasario nakties sapnas“, „Amerikos numylėtiniai“, „Kelias į pražūtį“, „Tai nutiko Manhetene“, „Branduolys“, „Terminalas“) .
Žanras:Komiška drama
Si vis amari, ama (Seneca) – Jei nori, kad tave mylėtų.......pats mylėk
Vartotojo avataras
Maris
Forumo rėmėja(-as)

Standartinė Woman 2006-Spa-05 Ket, 4:02 pm

Maciau si filma, man jis didelio ispudzio nepaliko, taciau Meryl Streep vaidyba kaip visada puiki.
Vartotojo avataras
Woman
Įsivažiuojanti(-s)
Įsivažiuojanti(-s)

Standartinė deluxaz 2006-Spa-29 Sek, 7:33 pm

ziurejau kino teatre :) zinot ta baltaplauke zurnalo "galva" labai jau panasi i mano anglu mokytoja :) (turiu omeny charakterio bruozus) ;] isties geras filmas! rekomenduoju visiems paziuret, tik jei tai darysit prie pc - nebus taip idomu :)
Vartotojo avataras
deluxaz
Naujokas(-ė)
Naujokas(-ė)

Standartinė Mėletėlė 2006-Spa-29 Sek, 7:45 pm

o koks angliskas pavadinimas
Salomėja Nėris

SAVĘS AŠ GAILIUOS
Neilsėjos, neėdė, negėrė, -
Vilkė bėgo laukais klupdama.
Baimės genamą, sergantį žvėrį
Saukė miško žalia glūduma.