Įdomu, ar pomirtinis gyvenimas egzistuoja?

Intelektualūs ir neintelektualūs pamąstymai apie mistinius,nepaaiškinamus ir paslaptingus dalykus,taip pat magiją ir burtus, NSO, religiją...

Ar tikite pomirtiniu gyvenimu?

Tikiu
40
56%
Nežinau ar tikėti
25
35%
Tikra nesąmonė...
6
8%

Viso balsų : 71

Įdomu, ar pomirtinis gyvenimas egzistuoja?

Standartinė Laisvas 2006-Geg-20 Šeš, 10:08 pm

Štai čia tema aš teigiu jog pomirtinis gyvenimas egzistuoja, bet paaiškinti to negaliu. Pagal ką aš apie tai sprendžiu? Ogi viskas buvo po senelio mirties prieš ~4 metelius... Tada man dar buvo ~13 metų, senelis mirė, žinoma buvo liūdna... O jau ateinančią savaitę prasidėjo garsai :roll: ... Iškart po jo mirties aš naktį girdėdavau krebždančius indus, lyg būtų kas lėkštę paėmęs, aišku pirmoji mintis "vėl katinas landžioja..", pažiūriu - katinas snaudžia... Ir iš tiesų pasidaro baisu, juk sakoma, kad mirusio žmogaus siela dar lieka keliom dienom namie, tuom aš rimtai tikiu :roll:
Man įdomios jūsų nuomonės :roll:
Sig'as rekonstruojamas...;)
Vartotojo avataras
Laisvas
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė kik 2006-Geg-20 Šeš, 11:24 pm

Tikiu telepatija, o pomirtiniu pasauliu juo lab - labai, labai.
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik
Padedantis forumietis :] Admin
Padedantis forumietis :] Admin

Standartinė High Voltage 2006-Geg-21 Sek, 7:01 pm

Aš nežinau, ar tikėti pomirtiniu gyvenimu. Bet jei įmanoma prisikviest šmėklų per spiritizmo seansus, vadinasi, pomirtinis gyvenimas egzistuoja. Žodžiu, aš ir pati gerai nežinau, ar tikiu pomirtiniu gyvenimu. Nesužinsom šito, kol nenumirsim patys.
Gyvenimas brangiausia, ką turime. Bet dažnai elgiamės taip, lyg būtų kažkas brangesnio. [Antuanas de Sent Egziuperi]
Vartotojo avataras
High Voltage
Forumo siela
Forumo siela

Re: ?domu, ar pomirtinis gyvenimas egzistuoja?

Standartinė Beauty 2006-Geg-21 Sek, 9:57 pm

Nera irodymu,jog jis neegzistuoja;nera yrodumu,jog jis yra ...
Tdl neneigiu 1 ir neteigiu 2 ... :roll: :D :wink:
Vartotojo avataras
Beauty
Pasiaukojęs forumui

Standartinė Asbestas 2006-Geg-22 Pir, 12:38 pm

Laisvas rašė:<...> Ir iš tiesų pasidaro baisu, juk sakoma, kad mirusio žmogaus siela dar lieka keliom dienom namie, tuom aš rimtai tikiu :roll:
Man įdomios jūsų nuomonės :roll:

Tiesiog tuo metu tavo emocijos buvo sujaudrintos, mirtis tave paveikė ir tiesa sakant, visus garsus išsigalvojai
High Voltage rašė:Bet jei įmanoma prisikviest šmėklų per spiritizmo seansus,

Jokie moksliniai tyrimai neužfiksavo jokių šmėklų. Dažniausiai kalbos paie šmėklas, būna melas arba fantazijos vaisius (rečiau - iliuzijos ar haliucinacijos)
MedeA rašė:Nera irodymu,jog jis neegzistuoja;nera yrodumu,jog jis yra ...
Tdl neneigiu 1 ir neteigiu 2 ... :roll: :D :wink:

Neegzistuojančiam reiškiniui įrodymų net nereikia. Įrodyk, kad po tavo lova drakonas negyvena nematomas ir prietaisais nepastebimas :wink:
Vartotojo avataras
Asbestas
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė Beauty 2006-Geg-22 Pir, 12:51 pm

Asbestas rašė:Neegzistuojančiam reiškiniui įrodymų net nereikia. Įrodyk, kad po tavo lova drakonas negyvena nematomas ir prietaisais nepastebimas :wink:
Yrodyk,kad gyvena :lol: 8) Su drakonu truputi persistengei :wink: Chia kalbama apie visai kita pasauli:pomirtini gyvenima.O tai ne kox zhmogus,ar daiktas ... :wink:
Vartotojo avataras
Beauty
Pasiaukojęs forumui

Standartinė 13'as Brolis Juodvarnis 2006-Geg-22 Pir, 3:28 pm

Sužinosim tik po mirties....... 8)
Vartotojo avataras
13'as Brolis Juodvarnis
Kiečiausias(-ia) forumietis(-ė)

Standartinė Beauty 2006-Geg-22 Pir, 6:28 pm

NoCtIvaGuS rašė:Sužinosim tik po mirties....... 8)
Duok penikis! :D aš irgi taip manau :D :wink:
Vartotojo avataras
Beauty
Pasiaukojęs forumui

Standartinė Asbestas 2006-Geg-22 Pir, 7:35 pm

MedeA rašė:Yrodyk,kad gyvena :lol: 8)

Nesupranti, ką aš noriu pasakyti.
Jei reiškinys - egzistuoja - jam būtinas įrodymas
Jei neegzistuoja - tam nereikalingi kažkokie įrodymai. Tiesiog mes jo nematom (drakono), nefiksuojam prietaisais ir dėl to nekyla kažkokių kuriozų, kurių nepaaiškintų mokslas - vadinasi įrodymų nereikia
MedeA rašė:Su drakonu truputi persistengei :wink: Chia kalbama apie visai kita pasauli:pomirtini gyvenima.O tai ne kox zhmogus,ar daiktas ... :wink: [/i]

Čia yra palyginimas, kad būtų lengviau suvokti, kad neįmanoma įrodyti to, ko nėra. Ir iš vis, kam tokias prielaidas susigalvoti, jei tam nėra jokio pagrindo, negi vien dėl mirties baimės?

Nemanau. :P Tavo smegenys neveiks - taigi, nesugebės apdoroti jokios informacijos. O kas bus galiu poasakyt, kad nesikankintum, - tapsi trąšomis, kurias įsiurbs augalai
Vartotojo avataras
Asbestas
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė 13'as Brolis Juodvarnis 2006-Geg-22 Pir, 10:36 pm

Asbestas rašė:

Nemanau. :P Tavo smegenys neveiks - taigi, nesugebės apdoroti jokios informacijos. O kas bus galiu poasakyt, kad nesikankintum, - tapsi trąšomis, kurias įsiurbs augalai

o jei tiksliau drauge mielas tai supūsi ir tapsi paprasčiausiu kirmelių ir kitų puvenų mėgėju lengvu užkandžiu, siūlyčiau apsidrausti nuo to kremavimu 8) neigi pomirtinį gyvenimą? manau kad neigi ir dievą, tiesa? taip ir galvojau kad taip nes neigdamas gyvenimą po mirties tu automatiškai neigi ir betkokią dabartinę religiją, nes visos jų gyvenimo galas aiškinamas pomirtiniu gyvenimu, o kadangi tu mums nesugebi įrodyti, kad nėra jokio gyvenimo po mirties taigi krenti dar iki prieš pirmykštes bendruomenės pasaulinį požiūrį, kai įmonės dar neturėjo tokio proto kad sugalvotu arba sužinotu kas vyksta po mirties ir mirusiuosius palikdavo tiesiog sėdėti arba gulėti vietoje kur mirė nes manydavo kad jie kietai miega (Discover Chanel, ne mano išsigalvojimai) :wink: Sveikinu atsidūrus proto evoliucijos pradžioje!kai viską išaiškinsi moksliškai ir įrodysi kad jogs pomirtinis gyvenimas neegzistuoja būsi evoliucijos pabaigoje..... 8)
Vartotojo avataras
13'as Brolis Juodvarnis
Kiečiausias(-ia) forumietis(-ė)

Standartinė MėlynasVėjas 2006-Geg-22 Pir, 11:26 pm

oi, aš ant tiek smalsi del tokiu dalyku, kad pastoviai dristu brautis i panashiu klausimu atsakymus... ir ieshkau, ir kartais randu... bet juk niekas nedraude ieshkot atsakymu.. niekas nedraudzhia suzhinoti dabar, o ne po mirties..
pomirtiniu gyvenimu, na kaip chia suprasi... ta prasme niekada negalvojau, kad siela taip po fizines mirties ims ir ishnyks, baisiai jau kvaila... siela shiaip susinaikinti gali ir per pati gyvenima, kai žmones dvasishkai ishsigimsta, ir sunaikina ta savo siela materialiuose dalykuose... mirtis sielos nenaikina, ja ishlaisvina.
shiaip chia kaip kieno koks yra egzistavimo kelias, taip kiekviena sir eina po mirties.. kiti reinkarnuojasi, jei jiems tobulejimas reikalingas tobulejant zhemeje, kiti toliau eina, kiti galbut i ten kokia nors savo amzhinos palaimos pasauli... jeigu toki sugebejo puikiai susikurti, tai kodel gi ne, fantazija yra galingas kuriamasis dalykas, jei ne shitam, tai kitam pasauly, i kuri jei noresi, pateksi... materiju taigi tiek daug.
aš tai manau, kad eitiu toliau tobulejimo link. nenoriu amzhinai gyvent kokiam nors pasauly, nenoriu ir reinkarnuotis (tai butu zhiauriausia..), nors aš manau, adk reinkarnuochiausi nebent jei nepadarychiau to, ko man reikejo zhemej, ir nesusinaikinchiau sielos.. jau ir taip manau, akd esu viena karta nusizhudzhius ir gyvenu iš naujo.
na, bet shiaip, kiekvienas eina pagal savo isitikinimus. patys kuriam savo kelia zhemeje, taigi, ir savo egzistavimo prasme. kiti ishnyksta kaip dulkes, kiti egzistuoja toliau. tikejimas, yra viskas. (Tikejimas, ne religija, tieisog tikejimas.)
Vartotojo avataras
MėlynasVėjas
Ištikimoji forumietė

Standartinė Beauty 2006-Geg-23 Ant, 10:04 am

Asbestai,gali mane nors ir kaip viduramzhio ragana ant lauzho sudegint,bet aš vis tiek iš dalies tikiu pomirtiniu gyvenimu 8)
Sakoma,jog zhmogaus kunas ir siela-tai du skirtingi kunai,kurie susitinka tik shiame gyvenime:kartu vystosi,kenchia... :roll: Mes matome tik kuno gimima ir jo pabaiga...O iš kur atkeliauja pas mus siela ir kur ji dingsta td. ...? 8)
Vartotojo avataras
Beauty
Pasiaukojęs forumui

Standartinė Asbestas 2006-Geg-23 Ant, 5:55 pm

MedeA rašė:Asbestai,gali mane nors ir kaip viduramzhio ragana ant lauzho sudegint,bet aš vis tiek iš dalies tikiu pomirtiniu gyvenimu 8)
Sakoma,jog zhmogaus kunas ir siela-tai du skirtingi kunai,kurie susitinka tik shiame gyvenime:kartu vystosi,kenchia... :roll: Mes matome tik kuno gimima ir jo pabaiga...O iš kur atkeliauja pas mus siela ir kur ji dingsta td. ...? 8)

Tavo teisė turėti savo nuomonę.
O dėl sielso - jokio skrodimo metu jos nerado :P

NoCtIvaGuS rašė:o jei tiksliau drauge mielas tai supūsi ir tapsi paprasčiausiu kirmelių ir kitų puvenų mėgėju lengvu užkandžiu, siūlyčiau apsidrausti nuo to kremavimu 8) neigi pomirtinį gyvenimą? manau kad neigi ir dievą, tiesa? taip ir galvojau kad taip nes neigdamas gyvenimą po mirties tu automatiškai neigi ir betkokią dabartinę religiją, nes visos jų gyvenimo galas aiškinamas pomirtiniu gyvenimu,

Nu ir kas man tos religijos. Visos pasakų krūvelės (nu budizmas, žintoizmas - šitos gal dar ir pateisinamos. nes yra ateistinės, bet geriau grynasis ateizmas)

NoCtIvaGuS rašė:o kadangi tu mums nesugebi įrodyti, kad nėra jokio gyvenimo po mirties taigi krenti dar iki prieš pirmykštes bendruomenės pasaulinį požiūrį,

Nejaučiu kritimo. O kitiap sakant, noin sequitur - tavo išvada neišplaukia iš prielaidos.
Gi jau rašiau, kad nereikalingas įrodymas tam ko nėra. Jei visi pradėtų įrodinėti., kad po žeme orkų miestų nėra, ir tt.
O įrodymus visada pateikinėja ta pusė, kuri ką nors teigia, o ne neigia. Kadangi jokių įrodymų nepateika, iki tavo nuroidyto lygmens, pagal tavo logiką, turėtų kristi visi ,taip manantys, jų tarpe ir tu (bet snd as geras ir nestumsiu ten tavęs)

NoCtIvaGuS rašė:kai žmonės dar neturėjo tokio proto kad sugalvotu arba sužinotu kas vyksta po mirties ir mirusiuosius palikdavo tiesiog sėdėti arba gulėti vietoje kur mirė nes manydavo kad jie kietai miega (Discover Chanel, ne mano išsigalvojimai) :wink: Sveikinu atsidūrus proto evoliucijos pradžioje!kai viską išaiškinsi moksliškai ir įrodysi kad jogs pomirtinis gyvenimas neegzistuoja būsi evoliucijos pabaigoje..... 8)

Koks skirtumas ką darys su tavo kūnu - tau bus *Po šimts pypkių*, dėl manęs tai gali juos panaudoti laukams tręšti ar kiaulėms šerti - tai bent naudos bus. Nors ne - gal romantiškiau tapti gėlės ant kapo žiedu.
Vartotojo avataras
Asbestas
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė Beauty 2006-Geg-23 Ant, 6:05 pm

Asbestas rašė:
MedeA rašė:Asbestai,gali mane nors ir kaip viduramzhio ragana ant lauzho sudegint,bet aš vis tiek iš dalies tikiu pomirtiniu gyvenimu 8)

Tavo teis? tur?ti savo nuomonę.
O d?l sielso - jokio skrodimo metu jos nerado :P
Su tavim shneket beprasmishka :D :wink:
Vartotojo avataras
Beauty
Pasiaukojęs forumui

Standartinė Asbestas 2006-Geg-24 Tre, 8:03 pm

[-X Nu jau?
Daugiau pašnekėjusi, labai įdomių dalykų sužinom,
kaip sakė F.Ny??: "tikėjimas yra nenorėjimas žinoti, kas yra tiesa" \:D/
Vartotojo avataras
Asbestas