Ar aukojate išmaldos prašantiesiems?

Įsijunkite į diskusijas įvairiomis temomis... Plepėk

Ar aukojate išmaldos prašantiesiems?

Standartinė Kapucine 2006-Rgp-25 Pen, 9:28 pm

Taigi,ar aukojate? O gal praeinate pro šalį tų žmonių nė nepastebėdami? Ką manote apie šiuos žmones,ar jie šitaip elgiasi vargo ir bado spiriami,ar dažniausiai tik siekia gauti porą litukų,skant,"ant pachmielo" ? :roll: :wink:
Šiais laikais dažnai pasitaiko net turtingų žmonių ar jaunimo,kurie taip elgiasi. Ką apie tokius manote? O gal kažkada pačiam ar jūsų pažįstamiems teko elgetautojo duoną išbandyti? :roll: :)
Sorry to confuse you, but all that you know is wrong.
Vartotojo avataras
Kapucine
Moderatorių taryba

Standartinė Powka 2006-Rgp-25 Pen, 9:32 pm

Kada pamatau sėdinti invalidą žmogų prašanti išmaldos, man be galo jo gaila pasidaro. Jeigu turiu smulkių, atiduodu visus. Man iš jų mažai naudos, o jam tai daug reiškia. Tačiau teko būti užsienio šalyse ir ten vyrukai 20-ies metų kažkur tupi. Sveiki vyrai mūrai. Sėdi ir išmaldos prašo. Tokių dalykų aš netoleruoju! Tiesiog norisi paimti už škvarniko, pastatyti ant kojų, spirti į užpakalį ir pasakyti "Varyk dirbt!". Užsienyje darbo pilna, tik reikia dirbti jį. O tokie tingyniai renkasi lengviausią būdą. Tokiems tikrai neduočiau ne cento ir neduodu ne cento. Gerai, kad pas mus neteko man dar pamatyti tokių. Bėje, dar nelabai mėgstu duoti laisvės alėjoje gronatiems "gatvės muzikantams". Dažnai ten vaikštau ir dažnai prašo. Pažįstama pati ten būna, tai kai ją ten pamatau, duodu litą kokį, ne daugiau. O šiaip nepatinka man jie.
Yo, how you doin'?
Vartotojo avataras
Powka
Rocky Balboa

Standartinė mirtis666 2006-Rgp-25 Pen, 9:32 pm

Duodu jei prašo vaikas arba tikrai ligotas žmogus , o jei matau , kad prašinėja eilinis alkoholikas , tai labai ramiai praeinu pro šalį .
Cold was my soul
Untold was the pain
I faced when you left me
A rose in the rain....
So I swore to the razor
That never, enchained
Would your dark nails of faith
Be pushed through my veins again
Vartotojo avataras
mirtis666
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė Powka 2006-Rgp-25 Pen, 9:35 pm

Prisiminiau kai vasaros pradžioj MAXIMOJ pirkau kompaktus. Išėjau į lauką ir pribėgo maža mergaitė, gal kokių 3-4 metukų. Sako: "Dėde, gal galit duot smulkių?" Šakęs. Maniau, kad esu nepažeidžiamas psichologiškai, tačiau tada taip negera pasidarė. Dėl Dievo meilės, vaikas 4 metų begioja ir prašo išmaldos. Gaila, tačiau absoliučiai neturėjau tada pinigų. Toks jausmas, kad būčiau viską atidavęs, ką turėjau...
Yo, how you doin'?
Vartotojo avataras
Powka
Rocky Balboa

Standartinė Emkike 2006-Rgp-25 Pen, 9:43 pm

Powka rašė:Prisiminiau kai vasaros pradžioj MAXIMOJ pirkau kompaktus. Išėjau į lauką ir pribėgo maža mergaitė, gal kokių 3-4 metukų. Sako: "Dėde, gal galit duot smulkių?" Šakęs. Maniau, kad esu nepažeidžiamas psichologiškai, tačiau tada taip negera pasidarė. Dėl Dievo meilės, vaikas 4 metų begioja ir prašo išmaldos. Gaila, tačiau absoliučiai neturėjau tada pinigų. Toks jausmas, kad būčiau viską atidavęs, ką turėjau...

:cry: Susigraudinau
Vartotojo avataras
Emkike
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė ~Tainted Soul~ 2006-Rgp-25 Pen, 9:47 pm

Pastaruoju metu dažnai teko Maximoje apsilankyti, taip taip sėdi diedukai bonkutė rankoje, o šale kojų kepurė išmaldai, atrodo apgailėtinai, bet... bet pinigai bus panaudoti žinomiems tikslams, į tą pačią Maxima bonkutės, o kam jau visai blogai langų valiklio ;DDD (nesusilaikiau) bet jeigu sėdi vaikas ir šiaip atrodo, kad jam tų pinigų ištikrųjų reikia tada atiduodu visus "baltus" ir netik, kas kišenėje per daug skamba keliauja lauk. Bet ne kartą ir tokių vaikėzu mačiau, blem 16-17 metų matosi, kad "išsipi****us" daro, tada tikrai siutas paima :evil: Ir neranda geresnių užsiemimų... bent akis prie PC pagadintų ( :twisted: :D ) senom bobulėm mėlynom nosimis irgi neduodu, o apie jaunas kažkaip ir nekokios mintys sukasi, tad pinigėliu gauna tik tokie, kurie praeina mano "atranką" 8) šiaip sudėtinga žinoti katram reikia ištikrųjų, tas pats invalidas gali pragerti, bet jis dirbti nekažin akip gali... vienu žodžiu, per daug išvedžiojimu jau ;)
All aboard
Hit the road
All the bullshit
Can't be ignored...
Vartotojo avataras
~Tainted Soul~
Foto kepėja

Standartinė Powka 2006-Rgp-25 Pen, 9:47 pm

Emkike rašė: :cry: Susigraudinau

Net neįsivaizduoji kaip jaučiausi aš...
Yo, how you doin'?
Vartotojo avataras
Powka
Rocky Balboa

Standartinė ~Tainted Soul~ 2006-Rgp-25 Pen, 10:04 pm

Kas tau Emkike darbo? Šlykštus jausmas turėtu kamuoti, bet... savam kaili neišbandžius nežinosi...
priminė šita istorija man viena...
Gal prieš kokius 3 metus vakare, kokia 22-23 h su auklėtoja ir keliomis klasiokėmis sėdime kavinėje, kiek pamenu Brodvėjaus pica, tai va, lauke žinoma šalta nes buvo, gruodis atrodo, ir į tą kavine ilekia gal kokiu 9-10 metų mergaičiukė su laikraščiais ir pusplikė (megztukas, kepurė, už lango -15) puolė siūlyti tų laikraščių visiems, man tai nuostaba, kad tokiu laiku, blem naktis jau... pradėjo siūlyti barmenams ir vienas barmenas kiek už mačiau paėmė šusni laikraščių už dvigubą ar trigubą kainą... kažkaip taip gera pasidarė, kad ne tuščia išėjo į tą šaltį... bet dar ir dabar keista...
All aboard
Hit the road
All the bullshit
Can't be ignored...
Vartotojo avataras
~Tainted Soul~
Foto kepėja

Standartinė Emkike 2006-Rgp-25 Pen, 10:06 pm

~Tainted Soul~ rašė:Kas tau Emkike darbo? Šlykštus jausmas turėtu kamuoti, bet... savam kaili neišbandžius nežinosi...
priminė šita istorija man viena...
Gal prieš kokius 3 metus vakare, kokia 22-23 h su auklėtoja ir keliomis klasiokėmis sėdime kavinėje, kiek pamenu Brodvėjaus pica, tai va, lauke žinoma šalta nes buvo, gruodis atrodo, ir į tą kavine ilekia gal kokiu 9-10 metų mergaičiukė su laikraščiais ir pusplikė (megztukas, kepurė, už lango -15) puolė siūlyti tų laikraščių visiems, man tai nuostaba, kad tokiu laiku, blem naktis jau... pradėjo siūlyti barmenams ir vienas barmenas kiek už mačiau paėmė šusni laikraščių už dvigubą ar trigubą kainą... kažkaip taip gera pasidarė, kad ne tuščia išėjo į tą šaltį... bet dar ir dabar keista...

taip tas slykstus jausmas kamuoja
Vartotojo avataras
Emkike
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė Powka 2006-Rgp-25 Pen, 10:10 pm

Biški ne į temą, tačiau privaloma užsikabint. Taip... Žiūrim ką turim. TS dabar 15 metų, vadinasi prieš 3 metus jai buvo 12 metų. Kaip man įdomu, ką tu 12 metų veikėi kavinei 23 valanda nakties? Aš tokiame amžiuje jau 9-ą sapną sapnuodavau. Turbūt su mokytoja po čiarką darėt, anė? ;) O ir mergaitės mažos dar tokiu metu laksto.

Na, o šaunuolis barmenas. Abejoju ar jam to laikraščio labai reikėjo. Tikrai, smagu kai yra gerų žmonių, net gera pasidaro. Tik ar daug tokių liko? Galėtu ten, viršuje mūsų Lietuvos tokių žmonių būti, kad tokių mergaičių būtu kuo mažiau. Bet ar ten kam nors tai rūpi.
Yo, how you doin'?
Vartotojo avataras
Powka
Rocky Balboa

Standartinė ~Tainted Soul~ 2006-Rgp-25 Pen, 10:23 pm

Taaip, db koreguojam ;D Labai malonu,kad meteliais pajauninote:)* aciu aciu ;D o prieš tris metus, hmm sakiau gaal, nes nebelabai gaudaus, kur kada važiavau, žinau tikrai, kad senokai, su aukėtoja? čerkutę? tai žinoma, jeigu yra kas užperka.... visada, visur ;DD kaip atsidūrėme kavinėje ir tokiu laiku ilga istorija, kuri būtų ne į temą ir niekam neįdomi :)
Taip jeigu kam tik rūpėtu tie vargšai vaikai, kuriems TIKRAI reikia aplinkinių pagalbos... pavieniai žmonės, kuriuos ir tai į Raudonają knygą reikia rašyti...
All aboard
Hit the road
All the bullshit
Can't be ignored...
Vartotojo avataras
~Tainted Soul~
Foto kepėja

Standartinė Woman 2006-Rgp-26 Šeš, 1:41 pm

vaikam duodu dazniausiai ar bent kazka sumanau bandele kokia nuperku. zmonems invalidams irgi duodu, kai tik galiu ar kokioms senutems, bet tiems bomzams, tai ne uz ka, apsaukiu ir liepiu eit dirbti. gatves muzikantams irgi neduodu, kad groja tai puiku, bet man nepatinka, kad kiti vaiksto su kepurem ir gruda i veida.taciau buna isimciu: duodu visokiems linksmiems su armonika senukams ar kokiems smuikininkams, tiems, kurie turi nepripazinta talenta.

Grizinejau is Vokietijos, tik pravaziave siena stabtelejome pirmoj degalinej. pire manes priejo gal kokiu 6 m mergyte su melyne po akimi ir sako: "teta, gal duosit litu". sakau, as turiu tik labai po daug, einam tave pamaitinsiu. ji sako:"prasau geriau litu". as pradejau klausineti kur jos tevai ir tt, is kur melyne po akim. viska neige ir sake, kad tevu neturi, o atejes musu mikroautobuso vairuotojas pasake, jog kazkur yra pasislepes jos tevas netoli, nes jis jai liepia eiti prasyt pinigu ir greiciausiai ja musa. as nesuprantu jei visi taip zino, kur ziuri policija.
Vartotojo avataras
Woman
Pirmokas(-ė)
Pirmokas(-ė)

Standartinė Rege 2006-Rgp-26 Šeš, 2:22 pm

aukoju tik kai buna shvente, paprastai ne, nes man paciai reikia pnigieliu :wink:
Vartotojo avataras
Rege
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė Velvet 2006-Rgp-26 Šeš, 8:39 pm

Kišenėje rastus kelis centelius paaukoju... Kartais. Bet šiaip man pačiai nėra itin lengva su pinigais, todėl aukoti galiu tik retai.
Vartotojo avataras
Velvet
Ištikimasis(-oji) forumietis(-ė)

Standartinė High Voltage 2006-Rgp-27 Sek, 7:00 pm

Beveik neaukoju. Ne dėl to, kad man tų centų gaila būtų. Tarkim, yra tokių, kurie lyg niekur nieko ateina į bažnyčią ir prašo išmaldos, nors yra akivaizdūs narkomanai. Ar net vagia daiktus iš bažnyčios ( kunigas mano tėvams sakė, o narkomanų bažnyčiose mačiau pati ). Arba sėdi invalido vėžimėlyje, nors gali vaikščioti, visai nėra invalidai. Mažų vaikų labiau gaila, bet dažnai būna, kad prasigėrę tėvai liepia jiems valkatauti ir nešti namo gautas išmaldas. Žodžiu pilna apsimetėlių. Jei visiems aukosi, pats liksi ubagas.
Gyvenimas brangiausia, ką turime. Bet dažnai elgiamės taip, lyg būtų kažkas brangesnio. [Antuanas de Sent Egziuperi]
Vartotojo avataras
High Voltage
Ištikimasis(-oji) forumietis(-ė)

Kitas

Grįžti į Diskusijos apie viską

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių