A ir B lygiai

Įsijunkite į diskusijas apie mokyklą ir studijas bei pamokas, mokytojus, klasės draugus,prašykite pagalbos, siūlykite...

Standartinė Smekla 2007-Bir-07 Ket, 1:32 pm

sirdgela, tokių dalykų, kad dubliuojasi dalykai ir liepia kurio nors atsisakyti neturėtų būti, ypač jeigu leidžiama moksleiviams patiems koreguotis mokymo planus. Reikia mokėti pareikalauti. Kas liečia tvarkaraščius, jis turi būti koreguojamas, nes neišeis visuomet visko sudėlioti taip, kad tiktų kiekvieniems metams - keičiasi moksleiuvių prioritetai ir pasirenkami dalykai. O savo klasiokei gali bandyti patarti pasidomėti savo teisėmis - visuomet galima parašyti kad ir paprastuti laiškelį elektroniniu pasštu į šmm ir paklausti, kaip tokioje situacijoje elgtis ir kokias tu turi teise pareikalauti, kad tau nesidubliuotų pasirinktų dalykų paskaitos.
Man gyvenimas panašus į upę, kuri iš pradžių turi nutekėti nuo uolos, kad pasiektų vandenyną.
Vartotojo avataras
Smekla
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė sirdgela 2007-Bir-07 Ket, 3:00 pm

Smekla rašė:sirdgela, tokių dalykų, kad dubliuojasi dalykai ir liepia kurio nors atsisakyti neturėtų būti, ypač jeigu leidžiama moksleiviams patiems koreguotis mokymo planus. Reikia mokėti pareikalauti. Kas liečia tvarkaraščius, jis turi būti koreguojamas, nes neišeis visuomet visko sudėlioti taip, kad tiktų kiekvieniems metams - keičiasi moksleiuvių prioritetai ir pasirenkami dalykai. O savo klasiokei gali bandyti patarti pasidomėti savo teisėmis - visuomet galima parašyti kad ir paprastuti laiškelį elektroniniu pasštu į šmm ir paklausti, kaip tokioje situacijoje elgtis ir kokias tu turi teise pareikalauti, kad tau nesidubliuotų pasirinktų dalykų paskaitos.

tai kas metai tie tvarkarasciai ir keiciasi.tik turiu omeny kad va pvz musu klasei jau sudare tvarkarasti ir jo nieks nekeis 11kl. nu ir ka kad ji pasidomes savo teisem,pasakys netinka eik is mokyklos ir viskas.
sirdgela
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė sirdgela 2007-Bir-07 Ket, 3:03 pm

kik rašė:sirdgela, tai keist tvarkaraščių niekas nekeis, bet dėl to, kad gali pakeisti tai ką dėl ko nereikia keisti tvarkaraščių galima [;)]

bet tu pagalvok jei zmogus kazka pasirenka papildomai ir pan ir automatiskai keiciasi tvarkarastis :) .vat jei atsisako kazko isvis tai tada lieka toks pat.
sirdgela
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė kik 2007-Bir-07 Ket, 4:05 pm

sirdgela, Jei kažką pasiima papildomai nebūtinai gali keistis tvarkaraštis, nes 11 ir 12 klasėj į pamokas gali tekti ateiti pvz.: 10 val. Kažkam tą dieną reiks 8 val. kažkam 9 val. Beje kiek žinau tai čia ne klasėm sudeda tvarkaraščiu, o visiems tos klasės klasėm. Na pvz.: yra 10a, 10b ir 10c tai jiems visiems sudarinėja tvarkaraščius ir Tu nežinai kurią pamoką su kokiais klasiokais būsi [;)]
Jei sakys eik į kitą mokyklą - Tu tą pokalbį gali įrašyti ir tada kai ji taip pasako, po to parodyti, kad viskas įrašyti ir pasakai arba perdarai tvarkaraštį arba aš skūsiuos, o jei ne tai aš tai parodau direktorei (jei ir ta prisidėjus) tai nueini į policiją. P.S. Atsiprašau, kad sakinių struktūra klaidi, bet nespėjau ištaisyti... Ištaisyti galėsiu nebent kai grįšiu.
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik
Padedantis forumietis :] Admin

Standartinė Smekla 2007-Bir-07 Ket, 5:07 pm

Čia kas liečia kai kurias tesises:

"Mokiniui suteikiama galimybė pagal gebėjimus ir polinkius rinktis švietimo programas, skirtingus jų variantus, modulius, dalykų kursų programas. Mokinys taip pat renkasi švietimo programą vykdančią mokyklą, kitą švietimo teikėją arba švietimo ir mokslo ministro nustatyta tvarka savarankišką mokymąsi."

Lietuvos švietimo įstatymas Nr. I-1489, III skirsnis 27 straipsnis.

"1. Mokinys turi teisę:
6) pasirinkti formaliojo švietimo programas papildančius bei jo saviraiškos poreikius tenkinančius šių programų modulius, pasirenkamųjų dalykų programas, kursus; studijų programą, dėstytoją (kai tą patį dalyką dėsto keli dėstytojai), studijuoti pagal individualias studijų programas; pereiti iš vienos profesinio mokymo pakopos į kitą, jeigu jo bendrasis išsilavinimas ir profesinis pasirengimas atitinka nustatytus reikalavimus;
12) įstatymų nustatyta tvarka ginti savo teises;"

Lietuvos švietimo įstatymas Nr. I-1489, V skirsnis 46 straipsnis.
Man gyvenimas panašus į upę, kuri iš pradžių turi nutekėti nuo uolos, kad pasiektų vandenyną.
Vartotojo avataras
Smekla
Aktyvistas(-ė)
Aktyvistas(-ė)

Standartinė ~Tainted Soul~ 2007-Bir-07 Ket, 7:43 pm

Visa šita naujovė leidžia mokymo planą susikurti asmeniškai atskirai.. neliko jokių humanitarų ar realų.. ką pasirinksi tą ir turėsi.
Keitė/keičiausi savo planelį.. amm...2-3 kartus...
A kursu pasirinkau: Lietuvių kalbą, istoriją, anglų kalbą [buvau pasirinkus dailę, bet dėl neatitikimų turėjau atsisakyti;/]
B kursu viskas kas liko... Biologija, etika, matematika, rusų kalba, informatika, teatras, fizinis. Plius užsienio kalbos modulis.
Nesirinkau: fizikos, chemijos, geografijos
Pasirinkti buvo sunkiausia dėl matematikos.. A ar B lygiu... daugiau viskas nesudėtingai išsisprendė.
All aboard
Hit the road
All the bullshit
Can't be ignored...
Vartotojo avataras
~Tainted Soul~
Foto kepėja

Standartinė sirdgela 2007-Bir-07 Ket, 9:40 pm

kik rašė:sirdgela, Jei kažką pasiima papildomai nebūtinai gali keistis tvarkaraštis, nes 11 ir 12 klasėj į pamokas gali tekti ateiti pvz.: 10 val. Kažkam tą dieną reiks 8 val. kažkam 9 val. Beje kiek žinau tai čia ne klasėm sudeda tvarkaraščiu, o visiems tos klasės klasėm. Na pvz.: yra 10a, 10b ir 10c tai jiems visiems sudarinėja tvarkaraščius ir Tu nežinai kurią pamoką su kokiais klasiokais būsi [;)]
Jei sakys eik į kitą mokyklą - Tu tą pokalbį gali įrašyti ir tada kai ji taip pasako, po to parodyti, kad viskas įrašyti ir pasakai arba perdarai tvarkaraštį arba aš skūsiuos, o jei ne tai aš tai parodau direktorei (jei ir ta prisidėjus) tai nueini į policiją. P.S. Atsiprašau, kad sakinių struktūra klaidi, bet nespėjau ištaisyti... Ištaisyti galėsiu nebent kai grįšiu.

pas mus klasem daro tvarkarascius nes dideles klases ir visu i viena tikrai nejungs,nes pvz dauguma lt pasirinko A lygiu tai juk triju ar keturiu klasiu nejungs ir pan. nesiruosiu as kazzko tai mokyklai irodinet.man visi dalykai kuriuos pasirinkau nesidubliuoja ir as laiminga,o jei kam ka liepia keisti ju bedos,tik sakau kad tokie dalykai vyksta ir nieko nepakeisi. :)
sirdgela
Dalyvis(-ė)
Dalyvis(-ė)

Standartinė Nieko_rimto 2007-Bir-07 Ket, 10:04 pm

Na, aš vis dar kol kas turiu abejonių, dėl Istorijos.. nežinau, ar verta rinktis A lygiu. Jos man nereiks, bet neblogai iki šiol su ja susitvarkydavau.. susimaišė man viskas.. :)
I smell the smelly smell of something that smells smelly! Paveikslėlis
Vartotojo avataras
Nieko_rimto
Pasiaukojęs forumui

Standartinė kik 2007-Bir-07 Ket, 10:38 pm

sirdgela, Tai kiek pas jus mokinių? Gal 40 ar 50 (kažkaip nelabai klasėse sutilptumėte, čia tik univere gali taip sutilpt kur būna po labai daug žmonių, o ypač tose didžiosiose auditorijose)? Jei pas mus buvo 34 mokiniai. Tai pas jus vadinasi dar daugiau.
Pagarbiai KIK
Vartotojo avataras
kik

Standartinė bytute 2007-Bir-07 Ket, 10:53 pm

Is esmes tuoj bus nebelabai svarbu kokius lygius rinktis, kai padarys pilnai mokama aukstaji nuo kitu metu..
Nors galiu pasakyt ka bepasirintum gerai niekad nebus... truks to ano.. bet patariu kas turit galimybe ir mastot apie visokias ekonomikas, tai pasimokykit ir mokykloj :) braizyba irgi pravers, nes beveik visur jos reikia, gal tik soc ir hum fakultetuose ne :) kitaip vargsit
Vartotojo avataras
bytute
Forumo siela
Forumo siela

Standartinė AuToMaTiCa 2007-Bir-08 Pen, 10:38 am

MeduolinE, o kur tu ketini stot? Istorijos siaip reikia labai daug kur, tad del visa ko, geriau ja pasiimti, juk gali paiskeist norai :)
As pritariu visiems tiems, kurie pataria reikalaut ir ginti savo teises. Jei mano pasirinkti dalykai dubliuotusi, iskart eiciau aiskintis ir tikrai nesitaikstyciau prie tu nemoksu, kurie nesugeba sudaryti norm.tvarkarascio.
Vartotojo avataras
AuToMaTiCa
Labiausiai pašėlęs forumietis

Standartinė Nieko_rimto 2007-Bir-08 Pen, 10:55 am

AuToMaTiCa, į Vilniaus dailės akademiją. Kiek teko skaityt, reikės metinių lietuvių k. ir anglų k. pažymių. Dar plius, vizualinė raiška.. :)
Vdrug, galiu ir neįstot, todėl pasirinkau istoriją ir dar kelius dalykus, kurių maždaug prireiktų kitoms specialybėms.. :)
Vartotojo avataras
Nieko_rimto
Pasiaukojęs forumui

Standartinė AuToMaTiCa 2007-Bir-08 Pen, 1:46 pm

MeduolinE, jooo, ten istoti sunku. Viena mano klasioke planuoja ten ;)
Vartotojo avataras
AuToMaTiCa
Labiausiai pašėlęs forumietis

Standartinė Nieko_rimto 2007-Bir-08 Pen, 3:16 pm

Taigis, tas ir yra.. o mano anglų k. ir lietuvių k. pažymiai nešvyti.. :roll:
Na, iš tikrųjų ne į pačia dailės akademija stosiu, į Telšius.. ten siunčia, kadangi tik tame viename mieste yra tokia specialybė :)

O, ką tavo draugė, jei nepaslaptis, nori studijuot? [:shock:]
Vartotojo avataras
Nieko_rimto
Pasiaukojęs forumui

Standartinė ~Tainted Soul~ 2007-Bir-08 Pen, 6:22 pm

MeduolinE, o ką nori studijuoti VDA? pačios svajonė tenai patekti...
All aboard
Hit the road
All the bullshit
Can't be ignored...
Vartotojo avataras
~Tainted Soul~
Foto kepėja

AnkstesnisKitas

Grįžti į Mokslai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių